Societat

la vida social

La pluja refreda el segon dia de les Festes del Tura d'Olot

Va obligar a suspendre actes com la Batalla de les Flors, la cursa de marrans i l'espectacle del final del correfoc

El despreniment d'un voladís al carrer Major va provocar un ensurt

Ho deien les previsions, però, a Olot, la gent té ganes de la gresca del Tura i es resistia a creure-s'ho. Finalment i lamentablement, la pluja va fer acte de presència ahir a la ciutat, primer tímidament i a la tarda, amb persistència i intensitat. Cap a les set es va començar a esvair, tot i que l'ambient era de plena tardor. El punt d'inflexió en el programa el va marcar la Big Band Manlleu, que va desafiar la pluja i va oferir un fantàstic concert de jazz i swing.

El principal problema era que hi havia programats actes com la Batalla de les Flors o el correfoc, que els cal molta previsió. Els participants del primer han de transportar les carrosses, que estan acabades amb flors de paper, fins a la plaça Clarà. Els segons necessiten la tarda per fer els muntatges. Cal recordar que el Pim Pam Pum Foc d'Olot no fa simplement una cursa de diables sinó que fa un espectacle escènic amb estructures complicades de muntar i de molt de parament. Finalment es va suspendre la Batalla de les Flors –es farà dissabte vinent– i l'espectacle del Pim Pam Pum, però no el correfoc. També es va suspendre la cursa de marrans pel risc que comportava per als corredors que el carrer Major estigués mullat. A part, els bombers van haver d'intervenir a primera hora de la tarda en un immoble abandonat d'aquest carrer perquè se'n va desprendre part del voladís. En aquell moment, no hi passava ningú i no hi va haver danys personals.

Els actes del matí sí que es van poder celebrar. Hi va haver concurs de pesca, mercat d'artesania, activitats d'universitaris de medicina, balls de la faràndula de Sant Miquel als geriàtrics, tallers infantils... Alguns de la tarda es van poder reubicar, com la trobada castellera que es va fer a l'Hospici, on el grup local els Xerrics van carregar i descarregar un 3 de 7 per primer cop a Olot. També el campionat de truc i el concert de música clàssica. D'altres ja es feien a cobert, com el campionat d'hoquei i el teatre. El correfoc i el correbou van escalfar el vespre-nit del Tura, on hi va haver 14 propostes musicals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.