Societat

Rigau insta Wert a retirar la part de la LOMQE que afecta el model lingüístic després de les últimes decisions judicials

Creu que el ministre s'ha equivocat al voler canviar “per la via política” un model que és “patrimoni de tots”

La consellera d'Ensenyament confirma que participarà a la Via Catalana

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, considera que el ministre espanyol de Cultura, José Ignacio Wert, hauria de retirar les parts de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat de l'Ensenyament (LOMQE) que fan referència a la llengua després de les últimes decisions judicials contràries.

En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, Rigau ha assenyalat que des del govern espanyol s'han equivocat al voler canviar “per la via política un model que té 30 anys”, “és patrimoni de tots” i “no té color polític”.

Per això, ha opinat que, després de sentències com la del TSJC que avala l'atenció personalitzada en castellà que ha donat la Generalitat a un alumne, o la suspensió cautelar de la llei de llengües de les Balears que redueix les hores de català a les aules, Wert “faria bé” de retirar de la LOMQE “tot el que fa referència a la llengua i al model lingüístic”. “El ministre, que sempre ha dit que la justícia era el seu referent, ara podria canviar d'opinió”, ha reblat.

Tot i així, la titular d'Ensenyament s'ha volgut mostrar prudent davant aquestes decisions judicials i ha recordat que en molts casos fan referència a casos particulars.

En qualsevol cas, ha defensat que l'escola catalana és plurilingüe i que el seu objectiu és que a l'acabar l'escolarització els alumnes també se sàpiguen expressar bé en castellà i anglès. En aquest sentit, ha lamentat que s'hagi volgut identificar el fracàs en idiomes amb el model d'escola en català.

D'altra banda, Rigau ha confirmat que assistirà a la cadena humana de l'11 de Setembre i que també ho farà el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.