Societat

Plans de millora i de tecnologies, novetats en la secundària

Els curs comença avui als instituts amb pocs canvis

El govern pretén potenciar llengües i matemàtiques

Els alumnes d'ESO, batxillerat i cicles formatius comencen avui un curs amb menys canvis que l'anterior, en què, entre altres coses, es va generalitzar la jornada intensiva als instituts públics, però amb algunes novetats remarcables com el pla intensiu de millora de l'ESO i el pla de tecnologies.

El pla intensiu de millora de l'ESO és una mesura “específica i temporal” adreçada a l'alumnat de primer curs de secundària amb dificultats generalitzades d'aprenentatge que té com a objectiu promoure les competències bàsiques. El pla, adreçat a més de 4.100 alumnes de centres públics, preveu que els estudiants facin 13 hores de l'horari lectiu, en lloc de 9 hores, en grups flexibles de les matèries de català, castellà i matemàtiques.

En llengua catalana i castellana faran 4 hores setmanals en lloc de 3 i, en el cas de les matemàtiques, en faran 5 de setmanals en lloc de 3.

L'altra gran novetat és el pla de tecnologies per a l'aprenentatge i el coneixement, que pretén introduir les noves tecnologies dins dels projectes educatius dels centres. Entre altres accions, el pla preveu que els alumnes de quart d'ESO facin una assignatura per aprendre a fer aplicacions de mòbil. A més, l'alumnat d'ESO i batxillerat podrà cursar una part del seu currículum en la modalitat a distància a l'Institut Obert de Catalunya.

LA XIFRA

4.100
alumnes
participaran en el pla intensiu de millora que s'implantarà aquest curs a primer d'ESO.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.