Societat

Tiquets socials per comprar menjar fresc a Montcada

Aldees Infantils garantirà la bona alimentació d'algunes famílies

L'Ajuntament coordinarà els ajuts

L'Ajuntament de Montcada i Reixac i l'ONG Aldees Infantils SOS de Catalunya han posat en marxa una campanya mitjançant la qual oferiran tiquets bescanviables per aliments frescos (verdura, fruita, carn i peix) que els comerços de la ciutat llençarien tot i que són aptes per al consum humà. Sota el lema “Cistell solidari”, la campanya es dirigeix a famílies amb dificultats econòmiques que no reben cap ingrés o amb rendes de menys de 425 euros i que tenen menors d'edat a càrrec.

El Departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Montcada i Reixac serà l'encarregat de coordinar aquesta iniciativa i de triar les famílies que se'n podran beneficiar. Un cop escollides, se'ls entregaran uns tiquets per valor d'un euro bescanviables per productes frescos a botigues de carn, peix i verdures. Es tracta de productes que, tot i estar en perfectes condicions per al consum, els comerços ja no els poden vendre i els acaben llençant. D'aquesta manera, es pretén evitar aquest malbaratament i, a la vegada, oferir productes necessaris per a una dieta de qualitat i equilibrada i que sovint són els de més difícil accés per a famílies amb problemes econòmics.

L'Ajuntament de Montcada i Reixac invertirà 15.000 euros en aquesta iniciativa, ja que és l'encarregat de pagar a les botigues per aquests aliments. Els serveis socials del consistori s'encarregaran de fer el seguiment de les famílies. Per la seva banda, l'ONG Aldees Infantils farà la captació dels comerços i el seguiment i la valoració de la campanya. L'alcaldessa de Montcada, María Elena Pérez, va destacar durant la presentació la importància de buscar “iniciatives per garantir un àpat al dia”. El president d'Aldees Infantils, Xavier Martin, recordava que la campanya ataca dos problemes: l'alimentari i la “xacra” que suposa que productes encara en bones condicions s'hagin de llençar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.