Societat

L'educació balear manté la pugna amb el govern

Ahir va començar la segona setmana consecutiva de vaga indefinida

La vaga de professors de l'escola pública i concertada de les Illes Balears va engegar ahir la segona setmana consecutiva d'aturades, sense haver aconseguit, encara, fer canviar de parer el govern de Juan Ramón Bauzá respecte a la imposició del trilingüisme, que equipara, proporcionalment, el català amb el castellà i l'anglès.

El sindicat STEI va xifrar en un 46,27% el seguiment de la sisena jornada de vaga, 44,7 punts menys respecte a dilluns passat. De tota manera, les protestes d'ahir van ser diferents, atès que va començar la campanya Deixar les aules buides d'alumnes, una iniciativa que té com a objectiu ajudar a l'èxit de la vaga, a través dels pares, no duent els infants a l'escola, per evitar que els docents deixin de cobrar. Per exemple, el CEIP Ses Comes va registrar ahir una assistència del 100% del professorat, mentre que, d'un total de 230 alumnes, només va assistir a classe una estudiant d'infantil.

El suport a la comunitat educativa balear està arribant de tot arreu. De fet, la caixa de resistència, que servirà per pagar les despeses de les protestes, ja supera els 100.000 euros.

En aquesta línia, una quinzena d'artistes van elaborar dissabte un manifest de suport als professors. Entre el signants hi figuren Lluís Llach, Miquel Barceló, Maria del Mar Bonet i Agustí Villaronga.

Des del govern de les Illes Balears, però, van rebaixar el seguiment de la vaga d'ahir al 9,5%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.