Societat

El govern retallarà un 12,5% més a la universitat pública

El govern retallarà el pressupost de les universitats públiques catalanes un 12,5%, segons va anunciar dijous el secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà, als rectors en el marc del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), segons va avançar ahir El País. Els rectors van alertar, durant la reunió, que la nova tisorada “tocarà os” i es van mostrar preocupats per haver d'estalviar en els últims tres mesos de l'any un percentatge amb el qual no comptaven.

El rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i president de torn de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP), Ferran Sancho, va qualificar la reducció pressupostària d'“inassumible per al conjunt de les universitats”. Sancho va lamentar que les universitats coneguessin dijous la xifra, “sense haver rebut cap mena d'informació prèvia”.

Segons altres fonts, Castellà té intenció de “bonificar o compensar” la retallada, que encara està en fase de negociació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.