Societat

Rigau insta Wert a escoltar les “reaccions” a la LOMQE i aturar “l'ofensiva” contra el català

La consellera d'Ensenyament acusa el govern espanyol d'estar “obsessionat” en “acabar amb la immersió a través de la imposició”

La Sectorial d'Educació es reuneix una setmana després de l'aprovació del dictamen de la LOMQE i l'endemà de la manifestació multitudinària a Palma contra el decret de trilingüisme

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha demanat aquest dilluns al ministre d'Educació, José Ignacio Wert, que escolti les “reaccions i el sentiment de la gent de parla catalana” i aturi “l'ofensiva” en marxa “per deixar el català com a llengua residual”.

En declaracions a les portes del ministeri abans d'entrar a la reunió Sectorial d'Educació, Rigau ha avançat que assisteix a la trobada amb un “ànim molt crític” perquè “la fase final de la tramitació de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat de l'Ensenyament (LOMQE) està coincidint amb una sèrie de decisions del PP que deixen clar que la seva principal obsessió és “acabar amb la immersió a través de la imposició” i voler “recentralitzar les competències amb l'excusa de lluitar contra el fracàs escolar”.

“S'està atacant el futur de la llengua catalana”, ha alertat. “Després que ningú s'estranyi del què passa”, ha reblat.

Rigau ha recordat que des de fa un any i mig el govern espanyol ha impulsat l'ús del terme LAPAO a Aragó per referir-se al català; les línies educatives en castellà a València i les Illes Balears, i l'atac la immersió lingüística a Catalunya pactant al Congrés esmenes amb UPyD, “un partit irrellevant a Catalunya”.

La Sectorial d'aquest dilluns, en la que el govern espanyol i les autonomies han de decidir el repartiment de fons per a la Formació Professional (FP), es produeix una setmana després que la comissió d'Educació del Congrés dels Diputats hagi aprovat el dictamen de la LOMQE i l'endemà de la manifestació multitudinària a Palma contra el decret del trilingüisme del govern balear.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.