Societat

Pla per assegurar un mínim d'un àpat als adolescents

La Generalitat i Creu Roja volen utilitzar els instituts per millorar l'alimentació d'alumnes en situació vulnerable

La Generalitat i la Creu Roja de Catalunya estan ultimant un pla per garantir una menjada al dia als alumnes de secundària –entre 12 i 16 anys– en situació de vulnerabilitat, un col·lectiu que no pot beneficiar-se de les beques de menjador escolar perquè la majoria d'instituts tenen implantada la jornada intensiva i culminen les classes a les 14 hores.

La Generalitat i l'entitat humanitària preveuen iniciar un pla pilot aquest curs en alguns centres de contextos especialment vulnerables, segons va explicar el coordinador de la Creu Roja de Catalunya. Enric Morist, a l'agència Europa Press. “Encara no sabem de quina manera els facilitarem un àpat equilibrat al dia, però ho farem”, va explicar Morist. Una de les possibilitats és repartir els menús en els centres que tinguin un espai de menjador o d'alimentar els joves a l'entorn familiar.

El punt més important, tant per a la Generalitat com per a l'entitat humanitària, és “preservar la dignitat” dels alumnes, per la qual cosa es persegueix que el repartiment del menjar sigui anònim i discret, sense que els joves hagin de saber qui és beneficiari d'una ajuda de la Creu Roja.

Morist va destacar “la greu problemàtica per als col·lectius vulnerables” que suposa la jornada compactada, ja que no es poden repartir aliments als alumnes més vulnerables a l'hora del menjar ni tampoc es poden garantir activitats extraescolars. La Creu Roja de Catalunya va implantar el curs passat un sistema de beques menjador per als alumnes de primària més vulnerables que havien quedat exclosos d'ajudes públiques: “Però les necessitats nutricionals d'aquests nens segueixen quan passen a secundària i no podem deixar-los a l'estacada”, va explicar Morist.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.