Societat

la CRÒNICA

Gràcies, ‘presidente' Bauzá

Encara hi ha qui es refereix a Mallorca com l'illa de la calma, segurament ja poca gent després de veure la gegantina manifestació de diumenge i, sobretot, la vaga indefinida de mestres, que ha deixat bocabadada la societat catalana, tan tranquils que els feien, els balears.

Per posar una mica de llum sobre aquest misteri, Somescola i Espai Mallorca van organitzar ahir un acte a Barcelona que pretenia respondre a dues preguntes: com és que els ciutadans de les Illes van votar els governants del PP a qui ara maleeixen i com és que la plàcida societat balear s'ha rebel·lat com mai ho havia fet.

La primera, més senzilla de respondre del que sembla. “Fins ara, el PP havia ocupat la centralitat política: era un partit de centredreta més o menys moderat que, tot i no sentir entusiasme per la llengua i la cultura, no hi posava pals a les rodes. Després del fracàs del segon pacte de progrés, el PP hauria guanyat les eleccions presentant-hi qualsevol mamífer”, va explicar l'escriptor mallorquí Sebastià Alzamora.

José Ramón Bauzá va resultar ser un mamífer maldestre que va trencar “de forma brutal els acords de convivència de dècades”, va relatar l'escriptor eivissenc Isidor Marí. És a dir, la llei de normalització lingüística del 1986, aprovada pel PP, i el decret que establia que s'havien de fer almenys el 50% de les classes en català.

I, és clar, els balears se n'han atipat. “El president Bauzá ha aconseguit que es manifesti gent que mai ho havia fet”, assegura Joan Cervera, professor mallorquí. Encara li haurem de donar les gràcies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.