Societat

La caixa de resistència i suport no es tanca

L'Obra Cultural Balear gestiona els diners per als mestres en vaga de les Illes

La caixa de resistència per als mestres vaguistes de les Illes no es tanca, malgrat que els docents hagin anunciat una treva per tal de no perjudicar més els seus alumnes.

El president de l'Obra Cultural Balear, Jaume Mateu, va explicar ahir aquesta mesura de suport perquè el conflicte continua “per l'immobilisme i el boicoteig del govern” del PP. “Els docents són molt responsables i no volen que els alumnes paguin més les conseqüències, però es poden tornar a convocar aturades”, va detallar Mateu.

L'Assemblea de Docents de Balears, en ser un moviment assembleari i no una persona jurídica, va demanar la col·laboració de l'Obra Cultural Balear per poder usar el seu compte corrent per recaptar recursos per als mestres que van deixar de treballar com a protesta. L'Obra també els ha ofert espais per a les seves reunions i col·laboració en l'organització de la massiva protesta de diumenge a Mallorca. “Col·laborem amb els professors perquè és una causa justa”, va assegurar el president de l'Obra Cultural Balear.

Prop de 23.000 euros

En el mateix sentit, la direcció d'El Punt Avui ha decidit mantenir la campanya de suport als docents atesa la bona resposta de la ciutadania. Així, les redaccions del diari a Barcelona i a Girona continuaran oferint samarretes i urnes de solidaritat amb els mestres de les Balears. Ahir al vespre, el marcador de donacions d'El Punt Avui estava en 22.931 euros.

Els mestres de les Illes, amb el suport dels pares i a poc a poc de gran part de la societat civil, van començar fa quinze dies una vaga indefinida contra l'aplicació del tractament integrat de llengües (TIL) a les Balears. Demanen al govern de José Ramón Bauzá una aplicació progressiva, amb material adequat, així com la formació acurada dels mestres per poder oferir les classes en anglès. Alguns temen que l'objectiu d'aquest decret sigui arraconar la llengua catalana de les escoles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.