Societat

Suport econòmic per facilitar l'autonomia de 45 extutelats

Els joves tenen entre 18 i 24 anys i una prestació mensual per poder seguir estudiant

La iniciativa de Benestar Social i l'Obra Social de La Caixa ha atès 89 joves en 4 anys

Un total de 45 joves extutelats es beneficiaran aquest any del programa de suport de l'Obra Social de La Caixa que consisteix en una prestació de 519 euros al mes perquè els joves puguin seguir amb els seus estudis i guanyar autonomia. La iniciativa és fruit d'un conveni entre el Departament de Benestar Social i Família i l'Obra Social. La consellera de Benestar, Neus Munté, i el director general de la Fundació La Caixa, Jaume Lanaspa, van renovar fa uns dies l'acord de col·laboració i van aprofitar per celebrar un acte de reconeixement a la trajectòria acadèmica de disset joves que en són beneficiaris.

En els cinc anys que ha funcionat el programa, l'entitat financera hi ha invertit un milió d'euros i s'hi han acollit 89 nois i noies entre 18 i 24 anys, que mentre eren menors havien estat tutelats per l'administració. El 67% dels joves es van declarar molt satisfets de l'experiència i el 33%, bastant satisfets; el 74% van reconèixer que sense la prestació s'haurien hagut de posar a treballar i el 17% va admetre que hauria hagut d'abandonar els seus estudis.

Fins aquest curs, les assignacions eren d'uns 537 euros al mes, però s'han reduït a 519 perquè s'ha optat per, tot i mantenir el mateix pressupost, poder atendre més estudiants. L'ajuda s'ofereix als joves extutelats que fan estudis reglats, des de l'ESO i el batxillerat fins a graus universitaris i cicles formatius. La franja d'edat per acollir-s'hi és entre els 18 i els 24 anys. L'objectiu és que els nois i les noies estudiïn, potenciïn les seves competències acadèmiques i tinguin un suport per guanyar autonomia i anar cap a l'emancipació un cop finalitza la tutela de l'administració.

25 dels 45 joves que es beneficien aquest any del programa ja hi van participar l'any passat.

LA XIFRA

2.033
joves
van ser atesos el 2012 en diferents aspectes per l'àrea de Suport a Joves Tutelats i Extutelats de Benestar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.