Societat

JOVENTUT

Feina a tres bandes per al futur Espai Jove de Llagostera

L'escola Elisava, de Barcelona, i el govern col·laboren a redefinir el centre

L'Ajuntament hi vol implicar els usuaris

L'Ajuntament de Llagostera redefinirà l'Espai Jove del poble, al nucli antic, amb l'ajut de la Generalitat i l'escola de disseny Elisava, de Barcelona, en un projecte presentat ahir a Girona. “Tenim en compte els joves de fins a 30 anys, i no només els de 14 a 18. Hi ha problemes com ara l'ocupació, la formació i l'habitatge que tenim presents a l'hora de pensar en el futur espai”, explica el regidor de Joventut de Llagostera, Sergi Miquel.

L'Ajuntament de Llagostera treballa amb la Generalitat i Elisava per a la futura redefinició de l'espai, i també vol copsar l'opinió dels usuaris. “Volem implicar els joves en el procés de creació de l'espai des del minut zero”, afirma Sergi Miquel.

Les tres parts (Ajuntament, Elisava i Generalitat) van donar a conèixer el projecte ahir al matí a la sala Carles Rahola de l'edifici de la Generalitat a Girona, on també hi era l'alcalde, Fermí Santamaria. L'escola Elisava, representada pel cap d'estudis del grau de disseny, Albert Fuster, i Laia Fusté, treballa en “el disseny de serveis”, assenyala Fuster.

El projecte hauria d'estar enllestit a finals d'any i l'obra es concretarà l'any que ve. L'Ajuntament de Llagostera compensarà amb 9.000 euros Elisava per la feina en el projecte. L'any que ve el govern de Llagostera destinarà diners a l'obra dins les actuacions del Pla de Barris. L'Espai Jove és a l'edifici de la Casa de les Vídues, on hi havia hagut la biblioteca i on ara hi ha la seu, entre altres serveis, de l'Escola de Belles Arts i l'oficina de promoció econòmica.

Pensar i construir

Alumnes i professors d'Elisava, centre adscrit a la Universitat Pompeu Fabra, es van reunir el 27 de setembre a Llagostera amb joves del poble. L'Elisava vol conèixer l'estil de vida i els llocs on es mouen, va explicar Laia Fusté. “Això és un exemple de soft design (disseny tou). De vegades, es dissenya una plaça i, quan el 95% del projecte està fet, es tenen en compte les recomanacions i els usos. Aquí, no es compraran vint-i-cinc prestatgeries de llibres si després no n'hi ha d'haver”, diu Albert Fuster.

LA FRASE

L'habitatge i l'ocupació preocupen els joves de fins a 30 anys, i això es tindrà present en l'espai
Sergi Miquel
REGIDOR DE JOVENTUT

LA XIFRA

3
pisos
té la Casa de les Vídues, a la plaça del Castell. El futur Espai Jove serà a la planta baixa de l'edifici.

L'aplicació en altres municipis

La coordinadora territorial de Joventut, Anna Prior, va explicar que el model de l'Espai Jove de Llagostera podria tenir aplicació en altres municipis d'uns 10.000 habitants. “Aquest projecte té forma de trípode. El producte final serà bo, encara que no sabem quin serà”, va dir.

Albert Fuster (Elisava) va qualificar el projecte de “participatiu i innovador per buscar l'espai per a joves del futur des d'un punt de vista molt obert”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.