Societat

Un jove de 18 anys mata una noia de 14 a Tàrrega

El noi es lliura a la comissaria dels Mossos d'Esquadra després de cometre el crim

El municipi decretarà dos dies de dol

Un noi de 18 anys s'ha lliurat aquest dilluns al vespre als Mossos d'Esquadra després d'assegurar que havia matat la seva xicota, de 14 anys, a Tàrrega. El crim entre adolescents a la capital de l'Urgell s'ha produït poc abans de les nou del vespre en un habitatge d'un edifici de sis plantes situat al número 5 del carrer Joan Maragall. Segons ha pogut saber l'ACN, el jove hauria apunyalat la víctima diverses vegades amb un ganivet. El noi ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra, que investiguen ara les circumstàncies de l'agressió mortal. El jutge ha decretat el secret de les actuacions.

L'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha expressat la seva profunda consternació per la mort d'aquesta noia de 14 anys a mans presumptament de la seva parella i ha condemnat de forma rotunda aquest possible nou cas de violència de gènere. En aquest sentit, Perelló ha citat per aquest dimarts 8 d'octubre a les 10 del matí a la Casa Consistorial la junta de portaveus per convocar posteriorment, a les 12 del migdia, un Ple extraordinari d'urgència amb un únic punt a l'ordre del dia per tal condemnar aquest crim entre adolescents.

Al mateix temps, s'emetrà un decret d'alcaldia en què es preveu declarar dos dies de dol oficial, es farà onejar la bandera municipal a mig pal i se suspendran els actes institucionals previstos per al dimarts 8 i dimecres 9 d'octubre a Tàrrega. També es convocarà una concentració de condemna de la violència a la 1 del migdia a la Plaça Major, a la qual es farà una crida a la ciutadania i l'alumnat dels col·legis.

“'Tot i que a vegades discutien sempre ho arreglaven''

En Daniel, un company de colla de la víctima, Alba Martí, ha explicat que ella i en Michel eren parella i que portaven sortint un any junts. Ha assegurat que tot i que ''a vegades discutien ho acabaven arreglant'' per això ha remarcat que no s'esperaven pas una ''tragèdia'' com la d'aquest dilluns al vespre.

En Daniel s'ha assabentat de la mort de l'Alba per les xarxes socials i de seguida ha acudit al lloc dels fets, on també s'han congregat un bon nombre de joves, coneguts de la parella i també pares d'aquests. L'expectació ha estat molt elevada fins prop de les dotze de la matinada, quan els responsables dels serveis de la funerària han retirat el cos de la noia de l'escala de l'immoble i l'han carregat al cotxe de la funerària entre sospirs de plors d'alguns dels presents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.