Societat

França ofereix els primers TGV directes París-Barcelona a partir del 15 de desembre

L'operador ferroviari francès ofereixen el servei a través del seu web, tot i que no es publiquen els preus i la compra de bitllets no està operativa

Renfe no confirma la data i afirma que el trajecte no figura en la seva oferta comercial a curt termini

La connexió amb alta velocitat sense interrupció entre París i Barcelona entrarà en servei a partir del 15 de desembre. Almenys així figura en la relació d'horaris al web de l'operador ferroviari francès, l'SNCF. Per aquesta data figuren dos trens operats conjuntament per l'SNFC i Renfe sense haver de fer escala a l'estació de Figueres-Vilafant com fins ara. Amb tot, a banda que la venda de bitllets encara no s'ha obert, ni l'operador francès ni l'espanyol reconeixen oficialment la posada en servei de la línia. L'SNCF apunta que la propera setmana podria oficialitzar una data, mentre que Renfe afirma que “no hi ha res tancat” i que el nou servei no figura en la seva oferta comercial.

Vuit mesos després de l'arribada de l'alta velocitat a la frontera francesa i de nombrosos canvis de dates, sembla que finalment la connexió amb l'alta velocitat directa entre Barcelona i París sense escala a l'estació de Figueres-Vilafant podria ser una realitat.

El primer tren, segons es pot veure a la web, sortirà de París el dia 15 de desembre a les 10.07h del matí i arriba a Barcelona a les 16.23h de la tarda amb una durada del trajecte de sis hores i 16 minuts. Hi ha un segon comboi que surt de la capital francesa a les 16.07h i que arriba a Barcelona a les 22.35h, cobrint el trajecte en 12 minuts més que l'anterior.

Així, en tots dos casos la durada del viatge entre les dues ciutats s'escurça en més de mitja hora que era el temps que es trigava fins ara en fer el canvi de tren obligat a l'estació de Figueres-Vilafant.

Tot i que el web de l'SNFC ja incorpora els horaris de la nova línia, entre la informació disponible no hi ha les tarifes i la compra de bitllets no és possible.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.