Societat

Espadaler anuncia que la Policia Nacional impedirà l'entrada a Catalunya dels ultres violents el 12-O

El conseller assegura que l'operatiu és fruit de la col·laboració entre el Ministeri i el departament d'Interior

Es vol aïllar els possibles grups extrems que poden “distorsionar” les manifestacions convocades

La Policia Nacional muntarà controls per impedir que puguin entrar a Catalunya manifestants d'extrema dreta que se sospiti poden provocar enrenous o incidents violents en els actes que s'han convocat per aquest dissabte 12 d'octubre a Barcelona amb motiu del Dia de la Hispanitat.

Fonts del Departament d'Interior han explicat que el Ministeri ha garantit a la Generalitat que, en els dies previs a la jornada del 12 d'octubre, la Policia Nacional muntarà dispositius de control en els accessos a Catalunya, davant les informacions que apunten a que ultres procedents d'altres comunitats estan llogant autocars per desplaçar a manifestants a Barcelona.

La policia inspeccionarà els autocars a les carreteres i prohibirà accedir a Catalunya aquelles persones que portin artefactes pirotècnics o altres objectes que els facin sospitoses de voler provocar incidents violents.

Si és necessari, s'impedirà entrar en territori català a autocars sencers en els que es detecti que viatgen grups d'extrema dreta de caràcter violent, han afegit les mateixes fonts.

Aquests controls han estat possibles gràcies a l'estreta col·laboració entre el Ministeri i el Departament d'Interior, administracions que estan en contacte constant i que comparteixen “la preocupació” pels incidents que puguin provocar a Catalunya grups vinculats a les organitzacions de més extrema dreta, ha explicat avui el conseller, Ramon Espadaler, en una entrevista a l'emissora de ràdio RAC1.

El conseller ha ressaltat també que a ningú no l'interessa una “imatge de violència” a Catalunya amb motiu del Dia de la Hispanitat, pel que ha assegurat que els Mossos d'Esquadra també estaran en alerta per aïllar aquells grups violents que intentin “distorsionar” les manifestacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.