Societat

Unes 200 empreses socials, a la Fira d'Economia Solidària

La segona edició del certamen es farà el 26 i 27 d'octubre a Barcelona

Es vol evidenciar que es pot fer vida alternativa

Noves formes de gestió de l'habitatge, roba fabricada en condicions dignes, alimentació amb productes de proximitat i ecològics, valors compartits a través de formació crítica, escoles i serveis educatius, i fins i tot el foment de l'actitud crítica i la llibertat d'informació i d'expressió són algunes de les ofertes que s'aplegaran el 26 i 27 d'octubre a la Fira d'Economia Solidària que es farà al recinte Fabra i Coats, al barri de Sant Andreu, a Barcelona. Es tracta de la segona edició i amb la presència de 184 empreses socials un dels objectius és superar els 7.000 visitants de l'any passat: “Superar els assistents i demostrar que la quotidianitat del consum es pot fer dins de l'economia solidària, que és al servei de les persones i no pas al revés”, explica el coordinador de la fira, Xavi Palos, que reconeix que l'any passat es van veure una mica superats per les circumstàncies.

La base de la iniciativa és aplegar empreses i entitats i evidenciar que hi ha una manera de generar riquesa posant per davant les persones i el medi ambient. “No és només filosofia, sinó que hi ha solucions alternatives reals per a tot, des de l'energia i l'habitatge, passant per l'alimentació i l'ensenyament”, resumeix Palos.

En aquesta segona edició, la fira guanya espai, les xerrades i els debats es podran seguir des de l'exterior a través de les noves tecnologies i s'ha ampliat l'oferta lúdica. “Hem descobert que hi ha una gran oferta cooperativa de circ, teatre i música i la volem ensenyar”, destaca el coordinador. Els visitants també veuran com es teixeix amb un teler de la cooperativa Teixidors de Terrassa, viuran les experiències de l'escola de pastors del Pallars i comprovaran com un Scalextric funciona amb l'energia que es produeix pedalant.

Els dos dies d'activitats s'organitzen perquè els ciutadans comprovin i experimentin noves formes de consum responsable, però també perquè empreses i entitats d'economia social comparteixin experiències, facin anàlisis conjuntes i puguin fer tractes. Per pagar s'haurà de fer servir l'ecosol, la moneda social alternativa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.