Societat

Es proposa a Elx que es promocione la participació de les xiquetes en l'Escolania del Misteri

L'activitat d'aquesta agrupació va més enllà de la festa declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat

La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha proposat que les campanyes per incorporar noves veus a l'Escolania del Misteri no es limiten únicament als xiquets i incloguen també la participació de les xiquetes, ja que les activitats d'este cor van més enllà de les representacions de la Festa.

Des de fa anys les xiquetes participen de l'Escolania amb total normalitat i, en este sentit, s'entén que les campanyes de promoció del cor han d'incloure també a les xiquetes, a les que s'ha d'animar a formar part d'aquesta institució tan representativa de la ciutat i dedicada a una activitat que és, a més, Patrimoni de la Humanitat.

Per a Mollà, “les xiquetes ja pateixen la discriminació de no poder participar en les representacions de La Festa i, per tant, no entendríem que patiren esta situació a l'hora d'ingressar en l'Escolania, que, com diem, hauria de promocionar la seua participació en igualtat a la dels xiquets”.

La Festa és un dels grans emblemes d'Elx i en opinió d'aquesta política local, “ha de caminar cap a la igualtat que mereixen les dones i per la que ja treballen la majoria d'entitats festeres del nostre territori”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.