Societat

La Generalitat estudia prohibir el pas de camions per l'N-340 i l'N-240

Se'ls obligaria a passar per l'AP-7 i l'AP-2, on s'aplicarien peatges tous

Santi Vila extrapolaria així a altres vies del país l'experiència del tram gironí de l'N-II

La Generalitat de Catalunya estudia extrapolar a altres carreteres l'experiència de prohibir el pas de camions que ara es fa al tram gironí de l'N-II, en què se'ls obliga a circular per l'autopista AP-7.

Santi Vila, conseller de Territori i Sostenibilitat, va avançar ahir que “hi ha sobre la taula” la possibilitat de prohibir que els camions puguin circular per les carreteres N-340, a Tarragona, i N-240, a Lleida.

Els camions es desviarien d'aquestes carreteres i haurien de passar per l'AP-7 i l'AP-2, on se'ls aplicarien peatges tous.

“L'alliberament de camions permet augmentar els fluxos a les vies d'altres prestacions que hi circulen paral·lelament o de forma immediata i en això treballem”, va explicar Vila. Les carreteres N-340 i N-240 són dues de les que registren una sinistralitat més alta en el conjunt de la xarxa viària del país.

Experiència gironina

“És evident que el que hem fet a l'N-II inspira totes les solucions que estem aplicant al territori”, va remarcar el conseller.

Des del 19 d'abril passat els camions tenen prohibit circular pel tram gironí de l'N-II i són derivats a l'AP-7. Vila es va mostrar “satisfet” pels resultats d'aquesta experiència. El primer mes de vigència, es va calcular que havien passat 100.000 camions més per l'AP-7.

Perquè els transportistes no hagin d'assumir tot el cost del peatge, se'ls aplica un descompte: un 35% per als que fan el recorregut sencer de la Jonquera a Maçanet de la Selva (o viceversa) i un 50% per als que fan moviments interns, entrant i sortint pels peatges situats en aquest tram d'autopista. El conveni estableix que les administracions pagaran “fins a 1,5 milions com a màxim” cada una a Acesa.

LA FRASE

És evident que el que hem fet a l'N-II inspira totes les solucions que estem aplicant al territori
Santi Vila
Conseller de territori
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.