Societat

Les joguines de la felicitat

250 persones participen en una acció solidària per portar regals de Nadal a infants malalts o en situació vulnerable

‘Que no falte de nada' va néixer fa sis anys i el 2012 va entregar 17. 554 obsequis, també a l'estranger

Lluís Messeguer és cap de vendes en una empresa publicitària. Allà es guanya la vida, però el que realment el mou no són els anuncis que col·loca. La seva felicitat són els nens. Des de fa sis anys participa en un projecte solidari que intenta que cap infant malalt o en situació de vulnerabilitat es quedi sense regal de Nadal. De fet, la iniciativa va ser seva. El seu fill gran va néixer amb paràlisi cerebral i l'atenien a Sant Joan de Déu. “Allà em vaig adonar que hi havia molts nens que no tenien joguines per Nadal, que era una mancança important, i vaig convèncer uns quants amics per fer una col·lecta”, explica Messeguer. Aquest primer recapte va ser un èxit. En poc temps van recollir 500 regals. Tots els va entregar al centre sanitari, però la resposta de la gent el va animar a continuar endavant.

Van venir altres campanyes i l'acció es va anar ampliant a més institucions sanitàries i també a centres d'acollida i fundacions sense ànim de lucre. La demanda d'atenció ha anat creixent i, ara per ara, ja porten joguines noves o regals –entre els beneficiaris hi ha nens, però també adolescents de fins a 17 anys– a 47 centres.

El radi d'influència també s'ha ampliat, i en els últims anys han portat regals, a banda de Barcelona, a Saragossa, Madrid, Màlaga i Alacant i, fins i tot –d'aquesta proesa Messeguer n'està molt satisfet– a Colòmbia i el Senegal. “Voldríem arribar a tot arreu on hi hagi nens malalts o amb necessitats econòmiques, però la nostra acció és limitada i ara mateix ens desborden les demandes”, comenta Messeguer, que des del primer moment intenta deixar molt clar que no són cap ONG ni cap fundació. “No acceptem diners; al final, moltes entitats d'aquest tipus acaben contaminades pel tema econòmic, i nosaltres, des del primer moment, hem tingut clar que el que ens mou no són els diners, sinó el somriure dels nens”, subratlla.

Si han pogut fer arribar les joguines fins a destinacions tan llunyanes com ara Colòmbia i el Senegal, ha estat gràcies a la col·laboració d'amics i d'altres entitats que també porten material solidari a aquests països: “El repartiment sempre és gratuït, perquè nosaltres tampoc tenim diners per fer arribar les comandes al lloc de destinació.”

La campanya de recollida d'aquest any ja ha començat, i té un aliat de primera: Andrés Iniesta. Durarà fins al 15 de desembre. Després portaran tots els regals al magatzem central que tenen a Mataró i començaran a fer paquets per poder començar la distribució i portar les joguines i els regals als seus destinataris puntualment. “Disposem de 250 persones que participen en el projecte de manera altruista, i de més d'un centenar d'empreses que hi col·laboren”, remarca Messeguer. D'altra banda tenen també una pàgina web, www.quenofaltedenada.org, a través de la qual poden rebre donacions de particulars. L'únic requisit és que les joguines siguin noves.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.