Societat

Trias trasllada que el COI recomana optar als Jocs d'hivern el 2026

L'alcalde diu que des del Comitè Olímpic Internacional li han assegurat que Barcelona té possibilitats encara que el 2022 es disputin a Europa

Indica que la decisió es prendrà “en els propers dies” després de parlar amb els batlles del Pirineu i els grups municipals

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha explicat aquest dijous que el Comitè Olímpic Internacional (COI), amb qui s'ha reunit durant les darreres hores, li ha recomanat presentar la candidatura als Jocs Olímpics d'hivern de cara al 2026. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Trias ha afirmat que “la línia més clara és que es pot fer el 2026” i afegeix que des del COI li han assegurat que Barcelona té possibilitats i que no és veritat que quedi invalidada si l'edició del 2022 també es fa a Europa. Amb tot, la decisió de presentar candidatura es prendrà “en els propers dies” després de parlar amb els alcaldes del Pirineu, les federacions esportives i els grups municipals de la capital catalana.

Xavier Trias ha traslladat els resultats de la reunió que va mantenir aquest dimecres amb el COI tot assegurant que el seu president, Thomas Bach, té una “estima tan gran a Barcelona” que ha recomanat presentar la candidatura quan es pugui guanyar. En aquest sentit, des del comitè es nega que la capital catalana no pugui optar a acollir els jocs el 2026 encara que el 2022 també se celebrin en una ciutat europea.

“Nosaltres valorem molt Barcelona i ens interessa que Barcelona vagi bé”. Això és el que, segons Trias, se li va traslladar des del Comitè Olímpic Internacional. Ara bé, el problema que se'ls ha destacat i que té actualment Catalunya és que es necessita “un nivell esportiu més alt”.

L'alcalde de Barcelona ha assenyalat, a continuació, que per aconseguir un nivell esportiu més alt en esports d'hivern cal “inversió en les federacions, en els atletes” i això, tal com afegeix, “no es fa en dos dies”. De tot plegat, Trias ja n'està parlant amb els ministeris espanyols que en tenen competència. És a dir, amb el d'Educació, Cultura i Esports i també amb el d'Hisenda i Administracions Públiques.

No es farà consulta sense el suport al sí del PPC

D'altra banda, Xavier Trias ha afirmat que, des del primer moment, va condicionar la celebració d'una consulta sobre els Jocs Olímpics d'hivern al fet de tenir el suport dels grups municipals. En aquest aspecte, ha posat especial èmfasi en el del PPC. “És impossible fer uns jocs olímpics si no tens al costat el partit que està governant Espanya”.

L'alcalde també s'ha mostrat convençut que la consulta “exigeix que els principals grups estiguin a favor del sí” i ha afegit que “no té cap sentit fer una consulta per veure què sortirà”. La consulta, segons Trias, s'hauria de celebrar després de presentar la candidatura, que per optar als jocs del 2022 s'ha de tenir a punt el 14 de novembre. El COI, afegeix, desaconsella celebrar una consulta si el resultat pot sortir negatiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.