Societat

LA CRÒNICA

Una fotografia incòmoda per als uns i els altres

Si un alcalde visités una entitat social de referència, ningú no en faria escarafalls. Si un alcalde i tres regidors d'un govern municipal visitessin la residència d'aquesta entitat perquè celebra el seu desè aniversari, tampoc no se n'estranyaria ningú. Ahir, però, la fotografia de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, visitant la residència de Mifas al barri de Sant Narcís de Girona al costat del president de l'entitat, Pere Tubert, tenia un plus.

Arribava just la setmana que el ple municipal ha adjudicat de manera oficial la gestió de les zones blaves de la ciutat a una empresa multinacional com Setex, un servei que en els últims 24 anys havia donat Mifas, a través de la seva empresa d'inserció de discapacitats Giro Park. És cert que l'entitat l'havia convidat ja feia mesos a fer una visita a la residència, que en l'actualitat dóna servei a 33 usuaris, però va ser la petició del consistori de fa pocs dies el que va permetre ahir que l'alcalde i els regidors d'Hisenda, Serveis Socials i Educació coneguessin de primera mà el gran treball que desenvolupa aquesta entitat degana i de referència entre les persones discapacitades de les comarques gironines.

Des que Mifas va saber que no guanyaria el concurs per a la gestió de les zones blaves, la tensió entre ells i l'Ajuntament de Girona ha estat palesa. La gestió de les zones blaves de Girona era la principal via de finançament de l'empresa, i deixar-la de tenir arribava a posar en perill la subsistència de l'entitat. També és cert que Mifas gestiona la zona blava d'onze municipis i que n'anima d'altres a tenir en compte el vessant social a l'hora de fer nous concursos.

Tot i això, el consistori ha demostrat que és conscient que per Mifas la pèrdua de la concessió era un revés important i des del primer moment s'ha mostrat obert a buscar solucions. Per això, en el ple del mes de setembre el consistori va aprovar la concessió d'una subvenció de 350.000 euros en dos anys. És una quantitat significativa que permet a l'entitat garantir els seus serveis socials durant dos anys. Mifas es va crear l'any 1979, i des del 1993 va crear tot un seguit d'empreses que li servissin per finançar tots els projectes socials que desenvolupa. Ara té 3.400 socis i amplia any rere any el seu abast social arreu del territori.

Ahir la nodrida representació municipal servia en part per ajudar a cicatritzar una ferida profunda que s'ha originat amb el concurs de les zones blaves. Puigdemont admetia en el ple que el resultat “no era el desitjat per ningú”, i el gest d'ahir de visitar les instal·lacions de la residència ha de servir per mostrar l'interès del consistori. Malgrat enrabiades, malestar i maldecaps, l'Ajuntament i Mifas estan obligats a entendre's i a treballar colze a colze.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.