Societat

POLÍTICA

L'ANC inicia a Girona ‘Signa un vot per la independència'

La campanya s'ha pensat com a un pla B en el cas que fallin la consulta o unes eleccions plebiscitàries

Gironès per la Independència de l'ANC va iniciar ahir a Girona, i de manera ja oficial, la campanya Signa un vot per la independència. Aquesta és una iniciativa jurídica que l'ANC està promovent des de fa mesos en àmbit nacional, pensada com un pla B en cas que falli la convocatòria d'una consulta o, fins i tot, d'unes eleccions plebiscitàries.

Gironès per la Independència instal·larà cada dissabte al matí a Girona dues taules, l'una a la rambla de la Llibertat i l'altra a la plaça Miquel de Santaló. Joan Carles Bonet, de Girona per la Independència, destaca la formació que han rebut els responsables de les taules a càrrec dels serveis jurídics de l'ANC. La primera jornada per recollir signatures va ser molt positiva i Bonet va destacar la gran afluència de gent. Aquesta iniciativa, i segons Bonet, ha de servir de suport a tots els càrrecs electes, ja siguin parlamentaris o alcaldes, entre d'altres: “Els vots han de servir perquè el govern, el Parlament i tots els càrrecs electes, des de diputats fins a alcaldes, estiguin legitimats a l'hora de prendre una decisió.”

La idea és entregar aquestes signatures en el supòsit que fallin els mecanisme iniciats pel govern. La campanya ja fa un temps que es fa com a prova pilot, però l'ANC no vol dir quantes signatures s'han recollit fins ara per evitar possibles ingerències.

LA FRASE

Els vots han de servir perquè els càrrecs electes estiguin legitimats a l'hora de prendre una decisió
Joan Carles Bonet
gironès per la independència

Taules a la majoria de pobles

Les diverses territorials de l'ANC a les comarques gironines ja fa temps que s'han incorporat a la campanya i, en aquest sentit, cadascuna s'organitzarà en funció de les seves necessitats. En el cas de Gironès per la Independència, a banda de les taules que es posen cada dissabte a Girona, es faran actes específics de recollida, coma ara amb motiu de les Fires de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.