Societat

solidaritat

La “zona zero” del TAV a Girona surt del túnel

Un acte solidari per la malaltia de Duchenne obre el carrer Gironella

“Ja veiem la llum al final del túnel després de 5 llargs anys de patiment i lluita.” Ho va expressar la presidenta de l'associació de comerciants de Sant Narcís-Sector Dominíques, Esther Arnau en l'acte solidari d'ahir que també suposava la inauguració i obertura del carrer Josep Maria Gironella al cap de 5 anys d'obres del TAV que han afectat greument negocis del sector.

El carrer Gironella és el primer del sector batejat com “la zona zero” pels veïns que recuperen la normalitat urbanística amb la reposició, que ja està pràcticament acabada. Arnau va coincidir amb el president de l'associació de veïns de Sant Narcís, Martí Carreras, en l'afirmació que en aquests anys de patiment i d'obres “hem demostrat que som un barri lluitador i ha servit per conèixer-nos millor i unir-nos”. Però els veïns són conscients que encara falta la reurbanització de la plaça Europa, el parc Central i Bisbe Sivilla per recuperar plenament la normalitat.

Solidaris amb la malaltia

L'obertura del carrer es va fer amb un acte solidari per la malaltia de Duchenne, una patologia de distròfia muscular que afecta dos germans bessons de Bonmatí i que està generant un gran corrent solidari arreu de les comarques gironines. Ahir una seixantena de gossos van participar en una desfilada benèfica organitzada per la botiga Anima'ls del mateix carrer amb l'objectiu de recaptar fons per la investigació d'aquesta malaltia, que duen des de l'hospital de Sant Joan de Déu. Una nodrida representació municipal dels diversos partits hi va donar suport després que dilluns van aprovar una moció. S'han previst actes per Fires i uns subhasta solidària de quadres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.