Societat

col·lectius

Francisco García Prieto cobrava “un impost revolucionari” a la Fira

L'expresident de la FECAC és acusat d'embutxacar-se una comissió sobre les ampolles venudes

Pagava amb la Visa de l'entitat a restaurants de luxe

Ho va dir Joaquín Moreno, membre sortint de la junta de la Federació d'Entitats Andaluses de Catalunya (FECAC), en una tempestuosa assemblea que l'entitat va celebrar el passat 15 de juliol: “És sabut per tothom que Francisco García Prieto cobrava un tant per cada ampolla que venia a les entitats durant la Fira d'Abril. Des de sempre s'ha parlat d'aquest impost revolucionari.”

El cobrament d'aquests diners, el destí dels quals es desconeix, és una de les irregularitats que quatre membres de la junta sortint de la FECAC han portat aquesta setmana a la fiscalia. Hi ha més irregularitats que apunten a delicte i, en bona part, es van detallar també en aquella assemblea. Una de les denúncies que es fan contra García Prieto és la gestió del contracte amb la distribuïdora de begudes La Colomense, que serveix a la Fira d'Abril, ja que ningú ha vist mai les factures que es deriven d'aquesta relació comercial amb la FECAC i, per tant, ningú sap els diners que s'han ingressat o que s'han deixat d'ingressar a la federació.

A García Prieto també se li demanen explicacions pel destí de 50.000 euros que hauria pagat a la federació l'empresa de la mançanilla La Gitana, pel robatori de 7.800 euros que es va produir en una edició de la Feria d'Abril i que mai es va denunciar a la policia, o per l'ús de la targeta Visa amb finalitats particulars i amb què, segons sembla, García Prieto s'hauria pagat dinars a restaurants de luxe i hauria fet compres en uns grans magatzems. Els viatges particulars de la dona de García Prieto a càrrec dels comptes de la federació és una altra de les irregularitats denunciades.

La caixa forta

El contingut de l'assemblea del juliol va transcendir ahir quan l'assemblea en què es va elegir la nova junta directiva de la FECAC va escoltar la lectura de l'acta abans de procedir a la votació. L'acta també va recollir la intervenció que va fer aquell dia Francisco García Prieto, que aleshores ja feia un mes que havia dimitit. Va prendre la paraula per defensar-se i per assegurar que havia deixat sanejada l'entitat i amb 90.000 euros en efectiu a la caixa forta. Aquesta quantitat va ser desmentida per una administrativa de la FECAC que en la mateixa assemblea va assegurar que a la caixa només hi havia 65.000 euros.

Salinero, nou president de la FECAC

Daniel Salinero va ser elegit ahir nou president de la FECAC. La seva candidatura, considerada continuista, va resultar elegida en una multitudinària assemblea a Santa Coloma de Gramenet en què van prendre part el 92% de les 106 entitats amb dret de vot. Salinero va obtenir 52 vots i en segon lloc va quedar la llista de Francisco Flores, amb 27 vots.

Salinero ja formava part de l'actual junta directiva de la FECAC i és un dels membres que no va voler donar suport a la presentació d'una denúncia a fiscalia sobre la gestió del seu predecessor, Francisco García Prieto. La denúncia va ser avalada per només quatre membres de la junta, precisament els que no formaven part de cap de les quatre llistes que ahir es presentaven a les eleccions.

Així que va ser escollit, les primeres paraules del president electe van ser per anunciar que ordenarà una auditoria i que serà el primer a “demanar responsabilitats, a qui sigui”.

De 34 anys, Daniel Salinero és de l'Hospitalet de Llobregat i membre del PSC. Ha arribat a concórrer a les eleccions locals en les llistes de l'alcaldessa, Núria Marín.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.