Societat

Escola Valenciana recorre al mecenatge

L'entitat cívica de normalització i defensa del català més nombrosa i activa del País Valencià necessita 60.000 euros per mantindre els seus projectes

Perillen les seues activitats més singulars

La crisi ha situat l'entitat cívica de normalització i defensa del català Escola Valenciana al límit de la supervivència econòmica. La dràstica reducció d'ingressos –principalment de la venda de productes, campanyes de solidaritat i les minses subvencions autonòmiques i estatals– ha fet esmolar l'enginy a l'organització, que ahir presentava el projecte de Verkami anomenat Fes Escola Valenciana!, una proposta de micromecenatge perquè la gent contribuïsca econòmicament a fer viable el funcionament de les activitats que duu a terme l'entitat. L'objectiu és aconseguir 60.000 euros en els 40 dies que dura aquesta iniciativa amb 12 paquets de recompenses diferents perquè la gent trie en un ventall de possibilitats que van des de l'aportació de 10 euros fins a la de 3.000. La campanya clourà el pròxim 30 de novembre, tot coincidint amb el 30è aniversari de l'aprovació de la llei d'ús i ensenyament del valencià (LUEV).

El president de l'Escola, Vicent Moreno, acompanyat de tots els que l'han precedit en el càrrec per escenificar la gravetat de la conjuntura, va assegurar que “la situació és molt crítica”. De fet, va advertir que, si la campanya no aconsegueix el seu objectiu, seria molt possible que es desactivaren molts dels seus projectes més característics, com ara els concerts de música en valencià, el voluntariat lingüístic, els premis escolars de literatura, l'oficina de drets lingüístics –que ha aconseguit l'obertura de més línies escolars en català–, o fins i tot les multitudinàries “trobades” que cada any reuneixen milers de persones en defensa de la llengua.“Durant molts anys hem estirat del carro quan s'aturava a la costera. Ara necessitem que la societat ens done el seu suport. És tan senzill com entrar a l'espai www.escolavalenciana.org/verkami i fer una de les dotze aportacions que s'hi ofereixen”, va convidar Moreno, que en cap moment va dir res de plegar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.