Societat

Millors notes amb les classes de reforç de Càritas

Els serveis d'intervenció educativa també ajuden els alumnes a tenir una conducta més bona i a desenvolupar habilitats socials

El curs passat 456 alumnes gironins van passar pels SIE

El 48% dels alumnes atesos pels serveis d'intervenció educativa (SIE) de Càritas de Girona va millorar els seus coneixements acadèmics; la meitat va millorar la seva conducta, i prop del 42% va progressar en les seves habilitats socials. Aquestes són les dades més destacables de l'informe sobre el funcionament dels SIE que s'ha elaborat pel programa escolar de Càritas del curs 2012/2013. Eulàlia Bofill, responsable del programa, va destacar “els bons resultats del servei”, si bé va assenyalar que un dels grans objectius per al curs 2013/2014 ha de ser “estimular les famílies que acumulen més factors d'exclusió perquè participin en el funcionament ordinari de l'escola i perquè s'impliquin en el seguiment de l'activitat diària dels seus fills i filles”. Bofill sosté que, d'aquesta manera, s'aconseguirà millorar els resultats. Les accions que vol desenvolupar Càritas són: crear espais participatius per a les famílies en el mateix espai educatiu, augmentar el nombre d'hores destinades a les entrevistes amb les famílies i ampliar el treball en xarxa per tal d'aprofitar les sinergies de tots els agents implicats. Els SIE ofereixen acompanyament personalitzat i recursos a nois i noies amb dificultats en el procés escolar. El curs passat, va atendre 456 infants i joves, la meitat des quals tenen la nacionalitat espanyola i l'altra meitat, estrangera. A les comarques gironines, funcionen dinou SIE, en què hi treballen 190 voluntaris, quinze persones de l'equip tècnic i cinc alumnes en pràctica.

LA FRASE

Volem intentar que les famílies s'impliquin en el seguiment de l'activitat acadèmica dels seus fills
Eulàlia Bofill
responsable del programa escolar de càritas
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia