Societat

La UPC celebra aquest dimarts eleccions a rector amb quatre candidats

Els catedràtics Antoni Elias, Enric Fossas, Gabriel Junyent i Juan Jesús Pérez aspiren a rellevar Antoni Giró

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) celebra aquest dimarts eleccions a rector amb quatre candidats que aspiren a rellevar Antoni Giró al càrrec. Es tracta dels catedràtics Antoni Elias, Enric Fossas, Gabriel Junyent i Juan Jesús Pérez. L'actual rector va decidir a finals del mes d'abril convocar eleccions per a la tardor. El centre passa per una situació financera que el mateix Giró va qualificar de “delicada”.

Antoni Elias i Gabriel Junyent són catedràtics del Departament de Teoria de Senyal i Comunicacions, Enric Fossas de l'àrea de coneixement d'Enginyeria de Sistemes i Automàtic, i Juan Jesús Pérez del Departament d'Enginyeria Química. Aquest últim ja va ser candidat l'any 2010. Es va enfrontar amb Giró, que el va superar per un estret marge de vots. Tots ells aspiren a liderar la UPC en un moment en què el centre acumula gairebé 111 milions d'euros de dèficit, dels quals 10 milions s'havien d'amortitzar aquest 2013 per compensar el dèficit del 2012. El claustre va intentar avançar les eleccions quan ja estaven previstes per a la tardor i al juny es va decidir l'acomiadament de 78 interins.

El rector de la UPC és elegit per la comunitat universitària mitjançant una elecció directa i per sufragi universal lliure i secret, entre catedràtics i catedràtiques d'universitat que estan en actiu i que presten serveis al centre. El rector és nomenat pel Govern de la Generalitat.

En primera volta, es proclamarà rector el candidat que aconsegueixi el suport proporcional de més de la meitat dels vots a candidatures emesos vàlidament, un cop aplicades les ponderacions. En cas que cap candidat ho assoleixi, caldrà fer una segona volta, que tindria lloc el 13 de novembre i a la qual només podran concórrer els dos candidats que hagin rebut més suports a la primera volta i es proclamaria rector el candidat que obtingués la majoria simple dels vots.

En cas que no calgués fer aquesta segona volta, la proclamació definitiva del nou rector tindria lloc el 4 de novembre. Sinó, seria el 19 de novembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia