Societat

La Policía Nacional ja sap qui és l'agent que va donar cops al cap de l'empresari

És el mosso amb “alopècia”, que el colpeja cinc vegades i que abans havia plegat una porra, precisa l'informe policial del Raval

Més declaracions, avui

L'informe que una jutgessa de Barcelona va encarregar a la Polícia Nacional sobre la detenció de l'empresari Juan Andrés Benítez pels Mossos d'Esquadra, que va morir hores després a l'hospital Clínic, és demolidor. En l'expedient, al qual ha tingut accés El Punt Avui, la policia espanyola analitza en detall set vídeos i arxius aportats als jutjats per testimonis, i identifiquen clarament dos agents dels Mossos que van agredir a l'estómac i el cap l'empresari del Gayxample, quan aquest estava al terra
estirat i amb sis o set agents al damunt.

En concret, detalla que hi ha un agent “que agafa impuls i, amb la cama dreta, clava tres puntades de peu” al lateral esquerra de l'home, mentre és al terra immobilitzat. Hi precisa que després, un altre agent, “amb alopècia”, se separa del grup que està amb l'empresari i “pica una cosa contra l'asfalt amb un gest inequívoc per plegar la defensa extensible”, de la qual no es detalla si l'ha usada. Hi afegeix que aquest mosso ocupa el lloc d'una mossa, i dóna “cinc cops de puny que impacten a la part esquerra del cap”. L'empresari va morir d'un atac de cor provocat per un traumatisme craniofacial, segons l'autòpsia.

L'informe policial, que és preliminar i ja té la titular del jutjat d'instrucció número 20 de Barcelona, també esmenta la trucada que l'empresari va fer a la Guàrdia Urbana a les 22.31 h de la nit per denunciar que el veí amb qui s'havia barallat li havia pres el gos. Com que la Urbana estava ocupada, van derivar la trucada als Mossos.

En aquesta trucada ja s'especifica que s'ha acabat la picabaralla amb el veí, imputat per l'homicidi, tal com mantenen veïns i la família de l'empresari, que exerceix l'acusació particular a través de l'advocat David Aineto. Aquesta versió contradiu la dels Mossos, que sostenen que, en arribar, van separar els dos veïns que es barallaven. Un altre fet contradictori és que els Mossos afirmen que Benítez va pegar una agent i que, per això, van detenir-lo. Alguns testimonis, en canvi, mantenen que només la va apartar amb el braç perquè volia marxar a casa seva.

Avui declaren més testimonis, mentre la magistrada espera que la direcció de la Policia li aporti la identitat dels vuit agents que van actuar-hi.

Els Mossos hi van tornar pels vídeos

L'informe de la Policía Nacional recull les declaracions de diversos testimonis de l'incident, la majoria veïns del carrer Aurora. Un dels testimonis és una dona que va enregistrar la reducció de l'empresari del Gayxample, i que va assegurar a la policia espanyola que, la mateixa matinada, alguns mossos van anar al seu edifici per requerir-li que els donés els vídeos o que els esborrés. L'associació de veïns del Raval ja va denunciar aquest comportament de la policia catalana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia