Societat

Espadaler admet una possible “mala praxi” en la detenció de l'empresari mort al Raval, conegut l'informe de la Policia Nacional

El conseller d'Interior remarca que prendrà “decisions” si la investigació d'Afers Interns prova que hi va haver irregularitats

Qualifica l'expedient de la policia espanyola “d'informació rellevant” que marca un “punt d'inflexió”

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha assegurat aquest dimecres que si els Mossos van propinar cops al cap al'empresari Juan Andrés Benítez després de reduir-lo al Raval, tal com es desprèn de l'informe elaborat per la Policia Nacional, els Mossos haurien actuat amb “mala praxi”. “Si es prova, actuarem”, ha assegurat en declaracions a Catalunya Ràdio.

Espadaler ha remarcat que cal deixar que el departament d'afers interns dels Mossos faci la investigació interna sobre la mort de l'empresari de forma “serena”, assegurant que la policia catalana és la “primera interessada” en què s'aclareixi amb “celeritat” el que va passar. Amb tot, considera que l'informe de la Policia Nacional, ordenat per la jutgessa de Barcelona que porta el cas, aporta “informació rellevant”. “Ara tenim un punt de certesa que marca un punt d'inflexió” en la investigació del cas, ha reconegut.

El conseller ha volgut defensar els Mossos afirmant que es tracta d'un cas “que no es pot generalitzar” com “alguns mitjans han fet”. De fet, ha considerat que la “mala praxi” es va dur a terme “un cop reduïda la persona”, però que “no hi ha mala praxis” en el que es va fer abans i després.

A Espadaler, a més, no li “consta” que els Mossos coaccionessin els veïns del carrer Aurora, on van passar els fets, perquè les imatges i els vídeos enregistrats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.