Societat

TRIBUNALS

Espadaler admet “mala praxi” policial al Raval

Dos testimonis van veure un bassal de sang al lloc on va ser reduït l'empresari

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, va admetre ahir que, si es confirmessin els resultats de l'informe de la Policía Nacional sobre l'actuació dels Mossos d'Esquadra al Raval, es demostraria “una evident mala praxi dels policies”. Els agents van reduir l'empresari Juan Andrés Benítez, que va morir hores després a l'hospital, el 6 d'octubre passat, i la policia espanyola detalla que almenys dos mossos li van donar cops de puny al cap i puntades de peu a l'estómac.

El conseller va explicar, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que en la investigació interna que s'està fent es visionarà el vídeo de l'agressió per “tenir la certesa” que el que s'afirma en l'informe és cert. “S'actuarà en conseqüència”, hi va afegir Espadaler.

D'altra banda, dos testimonis van explicar ahir a la jutgessa que investiga la mort de Benítez que havien vist un bassal de sang de 50 centímetres de diàmetre al lloc on havia estat reduït pels Mossos l'empresari del Gayxample, el qual –van precisar– abans de la intervenció policial no tenia ferides obertes visibles a la cara, segons informa Efe. Segons fonts judicials, els dos veïns també van detallar que un agent de la policia hauria intentat netejar la sang després llançant una ampolla d'un litre d'aigua.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia