Societat

El PSC i la CUP insten el director dels Mossos a dimitir

Els socialistes volen que Espadaler informi al Parlament

La polèmica política pel cas del Raval s'inflama

La mort de l'empresari Juan Andrés Benítez després de ser reduït per un grup d'agents dels Mossos d'Esquadra al barri del Raval ja s'ha convertit en un element de controvèrsia política de primer ordre. L'actuació policial en si, però sobretot la resposta que han donat els responsables del Departament d'Interior a les acusacions de suposada brutalitat per part dels agents, han portat partits com ara el PSC i la CUP a demanar la dimissió, un cop més, del director general de la policia, Manel Prat.“Des de fa un temps no és tan eficaç com hauria de ser, ha comès errors greus i té el prestigi molt tocat. Per això, i no només per aquest cas, ha de dimitir”, va declarar ahir el portaveu parlamentari socialista, Maurici Lucena, que també va qualificar “d'esgarrifoses” les imatges que s'han difós sobre la detenció de Benítez. Per tot plegat, el PSC demanarà la compareixença del conseller Espadaler al Parlament.

La petició de cessament de Prat també va ser ratificada per la CUP, que a través del seu diputat David Fernàndez va criticar “la seva gestió nefasta del cos, que representa encara l'etapa dura representada per l'exconseller Felip Puig”. A més de censurar que no s'hagi apartat del servei els policies implicats, Fernàndez va demanar “encarar el debat sobre què passa a la comissaria de Ciutat Vella, particularment en els torns de nit i el cap de setmana”.

LA FRASE

El director general de la policia ha de dimitir. Ha comès errors greus i té el prestigi molt tocat
Maurici Lucena
portaveu del psc al parlament
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia