Societat

Carn “gratis” al mercat de Lloret per als necessitats

L'Ajuntament destina 63.000 euros a adquirir productes frescos per als usuaris del Centre de Distribució d'Aliments

L'alcalde va signar ahir un conveni amb els concessionaris del mercat

L'Ajuntament de Lloret de Mar i l'Associació de Concessionaris del Mercat Municipal de Lloret van signar ahir un conveni per incorporar productes frescos –bàsicament carn i peix– a la llista d'aliments bàsics que podrà oferir el Centre de Distribució d'Aliments (CDA). Segons l'acord a què han arribat les dues parts, els usuaris del CDA podran, seguint el barem de punts que permet recollir aliments, adquirir peix o carn en alguna de les sis parades que s'han adherit al conveni –gairebé totes–. L'establiment no cobrarà res a l'usuari, sinó que la factura es passarà a l'Ajuntament. Les parades faran un descompte d'entre el 3 i el 15% –cada parada determina quin descompte aplicarà– en els productes i cada dia serà una de les parades la que estarà disponible. D'aquesta manera es garanteix també la rotació.

La iniciativa ha estat possible també perquè les ONG de cooperació local de Lloret van decidir renunciar a les subvencions que podien demanar per a projectes de cooperació amb el Tercer Món. “Aquestes ONG van voler que els diners que podien demanar es destinessin a les necessitats de Lloret”, va explicar ahir la regidora de Benestar, Idoia Saracíbar. Amb la renúncia de les ONG a les subvencions, l'Ajuntament ha pogut destinar 63.000 euros a l'adquisició de carn i peix per al CDA.

Set o vuit mesos

“Calculem que amb aquests diners podrem cobrir les necessitats de producte fresc de les famílies del CDA durant set o vuit mesos”, va dir Saracíbar. L'alcalde, Romà Codina, va subratllar també que la iniciativa “permetrà garantir un equilibri en la dieta d'aquestes persones”, i va agrair la gran implicació dels diferents sectors, “tant del privat com de les ONG de cooperació que van acordar destinar enguany una partida pressupostària a programes o projectes del municipi que ajudessin a pal·liar el risc d'exclusió social que estan patint algunes famílies de Lloret de Mar”. La proposta de les ONG va ser aprovada en la junta de govern local del 16 de setembre.

Més necessitats que mai

El Centre de Distribució d'Aliments de Lloret de Mar es va posar en funcionament el 2011 i és una iniciativa conjunta entre diverses administracions i entitats tant privades com del tercer sector (Ajuntament de Lloret de Mar, Càritas Local, Càritas Diocesana, Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya i La Caixa) per donar suport a les famílies i persones amb dificultats socioeconòmiques. D'altra banda, ja fa temps que les persones que atenen els Serveis Socials i que no poden pagar factures de llum o aigua tenen l'ajut econòmic de l'Ajuntament per cobrir la despesa.

LA FRASE

Les ONG van voler que els diners de les subvencions es destinessin a necessitats locals
Idoia Saracíbar
regidora de benestar de lloret

LES XIFRES

63.000
euros
es destinaran a adquirir carn i peix al mercat de Lloret per als usuaris del CDA.
569
famílies
de Lloret són usuàries del CDA en el primer semestre del 2013, mentre que durant tot el 2012 van ser 481.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia