Societat

EDUCACIÓ

Wert rectifica i no retallarà aquest any la beca Erasmus

El ministre no deroga l'ordre però anuncia un ajut complementari addicional que compensa la restricció econòmica

Ho anuncia després que la CE critiqués la decisió amb el curs ja començat

Només un dia després de fer pública la decisió de reduir a la mínima expressió les beques Erasmus, el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, va rectificar ahir i va anunciar que tots els alumnes que aquest curs tenen concedida aquest tipus de beca rebran les prestacions previstes inicialment.

La decisió, presa després que el portaveu de la Comissió Europea Olivier Bailly critiqués que s'hagin anunciat les restriccions amb el curs universitari ja començat, no significa, però, la derogació de l'ordre ministerial del 29 d'octubre, que limita els ajuts. Wert va deixar clar que l'ordre es manté i que només aquest curs, i de manera excepcional, concedirà un ajut complementari per compensar la retallada prevista.

Tot i que la rectificació de Wert va arribar després dels retrets de la Comunitat Europea, el ministre va afirmar que la iniciativa havia estat del mateix ministeri. Segons Wert, el govern espanyol ha “entès” que els estudiants que van marxar d'Erasmus aquest curs no coneixien el canvi de criteri en els requisits per rebre el complement. Per aquest motiu ha decidit posar en funcionament “amb caràcter transitori”, i limitada “únicament al curs 2013/2014”, una “ajuda complementària a càrrec de l'Estat” per a tots els estudiants Erasmus.

Aquesta ajuda, segons el ministre, “com a mínim igualarà la quantitat que van rebre l'any passat”.

Wert va fer aquestes declaracions al Senat abans de l'inici de la sessió plenària de control del govern espanyol, a la qual va assistir el cap de l'executiu, Mariano Rajoy. El ministre va explicar que la decisió s'havia adoptat després de mantenir diverses converses amb membres de l'executiu, entre els quals el mateix president del govern; la vicepresidenta, Soraya Saenz de Santamaría, i el titular d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

El Ministeri d'Educació havia decidit exigir als estudiants ser beneficiaris d'una beca general universitària el curs passat per poder obtenir la beca Erasmus d'aquest any. La decisió va provocar moltes crítiques de les forces polítiques i la comunitat educativa. Wert reconeix que les modificacions dels criteris de les beques Erasmus “són doloroses”, però entén que són necessàries per donar prioritats ala estudiants amb menys recursos.

LA FRASE

L'ajut econòmic d'aquest curs igualarà com a mínim la quantitat que van rebre l'any passat
José Ignacio Wert
ministre d'educació
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia