Societat

educació

Rigau presenta el pla de competències digitals

Ensenyament posa les tecnologies en el currículum de primària i secundària

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va presentar ahir les competències bàsiques de l'àmbit digital en el currículum de primària i secundària, un document que suposa “un canvi de paradigma metodològic”. D'aquesta manera, s'afegeix als treball de competències en l'àmbit lingüístic i matemàtic, que es van presentar el mes de gener. L'objectiu del document és “millorar l'èxit escolar de l'alumnat i el sistema educatiu” i que els docents tinguin “ els recursos pedagògics, avaluatius i curriculars” que donaran coherència a aquestes competències al final de l'etapa de primària i de secundària.

El document estableix en cada etapa i per a cada àmbit quina és la gradació de les competències bàsiques digitals que hauria d'assolir l'alumnat. Alhora, determina els continguts clau associats a cada competència i inclou un seguit d'orientacions metodològiques per tal que el professorat les pugui aplicar a l'aula. “Els alumnes han d'aprendre sobre les tecnologies i amb les tecnologies”, va subratllar ahir la consellera, que va afegir que aquesta iniciativa pretén que els estudiants “no pateixin cap escletxa digital i que no hi hagi analfabetisme digital”.

Les competències, tant a primària com a secundària, es divideixen en quatre blocs, i inclouen aspectes com ara els coneixements dels diferents dispositius digitals, el treball col·laboratiu, l'accés a la informació i posterior transformació en coneixement o la reflexió i la crítica sobre el material que es troba en la xarxa.

Aquest any 200 centres catalans apliquen un nova modalitat de la matèria d'informàtica entorn de l'elaboració d'aplicacions, una nova assignatura que va destinada a uns 5.500 estudiants de 4t d'ESO.

Paradoxalment una de les primeres decisions de la consellera Rigau va ser eliminar el projecte 1x1, que consistia que cada alumne havia de disposar d'un ordinador portàtil.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia