Societat

Imputats tres mossos per la detenció del periodista Bertran Cazorla

La jutgessa els investiga per presumptes delictes contra la integritat moral i una falta de lesions per la detenció del periodista i un amic seu

Els agents pertanyen a la mateixa comissaria que els policies imputats per la mort de l'empresari Juan Andrés Benítez al Raval

Una jutgessa de Barcelona ha imputat tres mossos d'Esquadra de la comissaria de Ciutat Vella per la detenció del periodista Bertran Cazorla i un company seu el passat 15 de juny.

Segons la versió de la policia, Cazorla i el seu amic van acabar denunciats per atemptat i ofensa a l'autoritat perquè es van encarar a uns mossos que parlaven amb un altre individu. En canvi, els denunciats asseguren que van ser agredits pels agents quan els van recriminar el tracte vexatori a aquest tercer individu.

La jutgessa els manté com a imputats, però ha afegit la imputació dels tres agents querellats, que declararan el proper 20 de novembre per delictes contra la integritat moral i faltes de lesions.

La detenció de Cazorla va generar força polèmica perquè el periodista va assegurar en tot moment que ell havia mantingut una actitud pacífica, cosa que els Mossos no corroboren.

Aquesta nova imputació de tres agents se suma a la de vuit mossos, dos d'ells sergents per la mort fa un mes de l'empresari del Gai Eixample Juan Andrés Benítez després de ser reduït pels policies al mateix barri del Raval. Es dona la circumstància que els onze agents investigats pertanyen a la mateixa comissaria.

En un comunicat, Cazorla ha celebrat la decisió de la magistrada però vol que també s'imputi la resta d'agents que van participar en la seva “agressió i vexacions”.

El periodista ha reclamat, a més, una rectificació al departament d'Interior i al govern per haver defensat l'actuació policial i no haver-la investigat. També ha demanat la dimissió del director general de la Policia, Manel Prat, i que s'aparti els mossos imputats.

Cazorla ha recordat que està estudiant presentar una querella per injúries contra sindicats policials i el gabinet de comunicació dels Mossos.

Per la seva banda, una portaveu d'Interior ha volgut distingir clarament els dos casos i ha remarcat que és una coincidència que els agents siguin de la mateixa comissaria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia