Societat

societat

Mil denúncies de violència masclista en nou mesos

La comissió de seguiment de protocols de violència domèstica a les comarques gironines, que ha complert quinze anys, es va reunir ahir per fer balanç de les actuacions fetes durant el 2013

Des de l'1 de gener fins al 30 de setembre d'aquest any, a les comarques gironines s'han registrat un total de 1.014 denúncies per violència masclista en l'àmbit de la parella i unes dues-centes més per violència en l'àmbit familiar. Aquestes van ser algunes de les dades que la comissió de seguiment de protocols de violència domèstica a les comarques gironines va donar a conèixer ahir després de la reunió que va fer amb motiu de la commemoració dels seus quinze anys d'existència, en la qual es va fer balanç de les actuacions dutes a terme pels diferents grups de treball al llarg d'aquest any. Així, en aquests nou mesos la comissió va intervenir en cinc casos de menors involucrades en situacions de matrimonis forçats. També en aquest període el servei d'atenció telefònica contra la violència masclista (amb el número 900 900 120) ha rebut 491 trucades, una xifra que representa un 7,3% de tot Catalunya.

La comissió, que ahir va estar presidida pel delegat del govern de la Generalitat, Eudald Casadesús, acompanyat pel portaveu, el magistrat Adolfo Garcia, va condemnar els homicidis de tres dones presumptament víctimes de violència masclista que hi ha hagut aquesta any a Catalunya. Es va aprovar el canvi de denominació del grup de treball que fins ara s'anomenava de violència domèstica i de gènere i ara s'anomenarà de violència masclista. Un altre dels canvis acordats va ser incorporar el treball en matrimonis forçats en el grup de mutilació genital femenina.

En la reunió hi van ser Carles Mac-Cragh, degà del Col·legi d'Advocats de Girona; Joan Ramon Puig, degà del Col·legi d'Advocats de Figueres; Anna Meléndez, representant de la fiscalia; Anna Figueras, representant de l'Institut de Medicina Legal a Girona, i José Luís Yécora, dels consells comarcals.

LA XIFRA

5
casos
va atendre la comissió de menors involucrades en situacions de matrimonis forçats.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.