Societat

La policia espanyola rectifica la transcripció de la trucada de Benítez a la Guàrdia Urbana

Envia a la jutgessa que porta el cas del Raval la modificació del text en què constava “'estan quedant” quan en l'àudio s'escola “estic sagnant”

Fonts policials afirmen que es va tractar d'un “error humà”

La policia espanyola ha remès a la jutgessa que investiga el cas del Raval una diligència amb la rectificació de latranscripcióde la trucada de l'empresari Juan Andrés Benítez, mort després de ser reduït pels Mossos d'Esquadra al carrer Aurora. En la transcripció, la policia estatal, que es va fer càrrec de la investigació, constava “s'estan quedant” mentre que en l'àudio que ha transcendit aquesta setmana es podia escoltar “estic sagnant”, tal com també va entendre la Guàrdia Urbana. Fonts policials han atribuït aquest fet a un “error humà” i han confirmat que la diligència per deixar constància de l'errada ja es troben al jutjat que s'ha fet càrrec del cas.

D'altra banda, també es va produir una altra divergència en la transcripció en un altre moment del diàleg entre Benítez i l'operadora. Mentre la policia estatal diu que Benítez explica que “aquesta persona em fa perdre la dicció”, la transcripció de la policia barcelonina diu que “aquesta droga et fa perdre la visió”.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, va reiterar en la sessió de control del Govern al Parlament que, al seu parer, no hi ha elements per assegurar que els agents que van reduir Benítez donessin cops al cap de la víctima, com afirma l'informe de la policia espanyola. Tot i la imputació de vuit agents, el conseller va sostenir que encara tenia dubtes sobre si van donar o no cops al cap de Benítez ja que no hi ha cap “prova contundent”, i va opinar que el document de la policia estatal “no s'ajusta a la realitat” i conté “incorreccions i imperfeccions”, en referència a les errades en la transcripció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia