Societat

Afers interns interroga ara els agents del Raval

La Policía Nacional reconeix l'error en la transcripció de les converses

Els metges del SEM declaren al jutjat

Un mes i tres dies després de la mort de Juan Andrés Benítez al barri del Raval de Barcelona en el marc d'una controvertida operació policial, la divisió d'afers interns dels Mossos d'Esquadra va iniciar ahir l'interrogatori dels vuit agents implicats en els fets. El decalatge entre la data en què es van produir els fets i l'inici dels interrogatoris s'atribueix, segons la conselleria d'Interior, a la resolució de la jutgessa que instrueix el cas, amb data del 9 d'octubre, que va traspassar la investigació a la Policía Nacional i va prohibir de manera expressa a la policia de la Generalitat qualsevol diligència sobre els fets.

Acollint-se a la literalitat de la resolució, els Mossos van deixar en suspens la investigació interna del cas, tot i que Interior va acordar la suspensió dels agents implicats coincidint amb la seva imputació judicial. Fonts de la conselleria van explicar ahir que és la mateixa magistrada la que ha autoritzat aquesta setmana els Mossos a fer la investigació interna.

Rectificació

En les diligències d'afers interns també es tindrà en compte la conversa que Benítez va tenir amb la sala del 092 quan hi va trucar per demanar ajuda policial perquè s'havia barallat amb un lladre.

La transcripció d'aquesta conversa, amb el seu contingut real, va ser enviada ahir a la jutgessa del cas per la Policía Nacional després de rectificar una primera transcripció en què, per error, es feia dir a Benítez “s'estan quedant”, quan en realitat havia dit “estic sagnant”. L'error va ser denunciat públicament pel conseller d'Interior, Ramon Espadaler, i en ser verificat per la Policía Nacional des del mateix cos policial es va contactar amb la jutgessa per advertir-li que li farien arribar una segona versió amb les correccions.

Pel que fa a la investigació judicial, ahir va declarar al jutjat el personal sanitari que va atendre Juan Andrés Benítez al carrer. Els metges van explicar que Benítez no tenia pols després de la intervenció policial i que presentava ferides sagnants a la cara. Quan van arribar al lloc on Benítez estava sent reduït, van haver d'esperar quinze minuts per atendre'l, atès que els agents no havien conclòs encara les maniobres d'immobilització.

D'altra banda, una testimoni de la reducció de l'empresari Juan Andrés Benítez ha assegurat a la Policía Nacional que va esborrar una gravació en vídeo i fotografies de la intervenció policial davant d'una mosso d'esquadra que, la mateixa nit del succés, va acudir a casa seva per preguntar-li si tenia imatges, segons informa Efe. El mateix informe detalla que es pot veure un agent dels Mossos donant sis cops de puny a Benítez, primer quatre i després dos, segons Efe.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia