Societat

Prat i la presumpció d'innocència

El director general de la policia rep un premi de reconeixement a la feina dels Mossos de part de la Confederació del Comerç

Un grup de ‘iaioflautes' increpen l'alt càrrec d'Interior amb crits de “dimissió”

La setmana en què, segons totes les travesses, Manel Prat havia de ser destituït com a màxim responsable de la policia de la Generalitat, va acabar ahir per a aquest alt càrrec de manera reconfortant. Prat va acudir a un acte de la Confederació Catalana del Comerç per recollir-hi una medalla que l'organització ha atorgat al cos policial en reconeixement a la seva tasca en defensa de la seguretat del comerç. L'acte va tenir com a convidats sorpresa un grup d'una desena de iaioflautes que hi van irrompre demanant a crits la dimissió de Prat.

El director general de la policia va aprofitar l'homenatge per fer una defensa del cos policial, del qual va dir que no sempre “és tractat amb el respecte a presumpció d'innocència”. No va estalviar una dosi d'autocrítica quan va afirmar que, com en tot col·lectiu, la feina i els procediments de treball “són millorables” i que s'han d'“assumir responsabilitats si hi ha coses que es fan de manera indeguda o inadequada”. “Els Mossos no s'escapen d'aquestes regles de joc democràtic, ni ho han fet, ni ho faran, per molt que alguns s'entestin a dir-ho”, va assegurar Prat, que hi va afegir que qui els jutja abans de temps s'hauria de preguntar com seria la seva vida sense una “autoritat acordada i regulada en un estat democràtic”.

El director general va recordar que “als Mossos se'ls ha atorgat democràticament l'exercici de l'autoritat, que no els fa impunes, sinó que els obliga més que a qualsevol altre professional a ser estrictament curosos a la feina i en la manera de complir les seves obligacions”.

A l'acte hi va ser present també la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que va entregar la medalla a Prat. De Gispert va voler subratllar la importància dels Mossos en el context polític actual: “És una manera de demostrar a l'Estat que volem el màxim autogovern, volem el que implica riscos i no només vots”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia