Societat

educació

Els mestres balears mantenen la pugna contra el TIL del PP

Un terç dels docents d'Eivissa, Menorca i Formentera fan vaga

Plantegen fer una “desobediència civil” al gener

Un 30% dels docents de Menorca, un 35% dels d'Eivissa i un 50% dels de Formentera van secundar ahir la nova jornada de vaga en contra del decret de tractament integrat de llengües (TIL), segons el sindicat STEI. Va ser la dissetena jornada de vaga (després dels quinze dies que es van fer al principi de curs i de la jornada del 24 d'octubre) per mostrar el rebuig als intents del PP de fer desaparèixer el català de l'ensenyament públic. A Mallorca la vaga s'havia fet, amb un 46% de seguiment, segons l'Assemblea de Docents de les Illes Balears, divendres passat.

“Calculem que en general han seguit la mobilització un de cada tres mestres, cosa que, tenint en compte que ja hem fet un munt de dies de vaga, s'ha de considerar un èxit”, va dir Biel Caldentey, membre del sindicat STEI. La conselleria d'Educació, per contra, va minimitzar la protesta i va xifrar el seguiment en un 13,4%.

La conselleria està “tancada en banda”, va tornar a denunciar ahir el sindicat STEI, que ja parla de convocar “una vaga de braços caiguts” a partir del dia 7 de gener si el govern no dóna solucions. “Quan acabi aquest trimestre demostrarem que aquest decret és inaplicable, tant pedagògicament com tècnicament”, va dir la sindicalista Maria Antònia Font, que va afirmar que en un mes i mig “ja han dimitit set equips directius”. Font manté que “el TIL no es pot aplicar entre altres coses perquè en la majoria d'escoles els alumnes no entenen els continguts en anglès”. Segons aquesta membre de STEI, “els directors envien cartes a la conselleria perquè els digui com han d'avaluar o com s'ha de treballar amb els grups d'educació especial, i no hi ha resposta”. Per això ahir va dir que “la situació és insostenible, i si no canvia es farà desobediència civil.”

LA FRASE

El TIL és inaplicable tant pedagògicament com tècnicament
Maria Antònia Font
sindicat STEI
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia