Societat

la vida social

El ple de Salt declararà el 2014 Any Sunyer, en honor del seu fill predilecte

L'exalcalde, escriptor i activista cultural farà noranta anys al febrer

Es pretén donar a conèixer “a les generacions actuals l'abast de la seva obra”

El govern de Salt portarà al pròxim ple, dilluns, una proposta a fi de declarar l'any 2014 Any Sunyer, en homenatge al seu fill predilecte, Salvador Sunyer Aimeric. La celebració començarà l'1 de febrer, dia en que farà noranta anys que l'exalcalde va néixer, i acabarà un any més tard, l'1 de febrer del 2015.

Encara no s'ha definit el contingut exacte dels homenatges que es faran al voltant de la figura de Sunyer. Seran, no obstant això, activitats de caire social i cultural “que permetin a les generacions actuals conèixer i comprendre l'abast de la seva obra i el paper que ha tingut en la dinamització cultural” de Salt, segons s'explica en la proposta que es durà a ple.

Polític, mestre i poeta

Sunyer ha tingut una llarga trajectòria tant en el món de la cultura com en la política. Va néixer el 1924 a Salt. En les eleccions estatals de 1977 va ser escollit senador per Girona amb l'Entesa dels Catalans. Va ser també diputat del Parlament de Catalunya a partir de 1980, amb el PSC, i fou nomenat president del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Va ser l'alcalde de Salt després de la segregació de Girona, el 1983, càrrec que ostentaria durant vuit anys. El 1994 va rebre la creu de Sant Jordi.

En l'àmbit cultural ha tingut una llarga trajectòria, i la seva obra inclou més de 640 poemes. Ha rebut més de setanta premis literaris. En moments en què l'ensenyament del català estava perseguit, Sunyer va ser el mestre d'incomptables alumnes arreu de les comarques gironines. Ha participat també activament en la vida cultural i social de Salt. En el món del teatre popular saltenc, va dirigir l'agrupació Estil i va formar part de La Pastera.

LA DATA

01.02.14
començarà
l'Any Sunyer, coincidint amb el seu norantè aniversari. S'acabarà l'1 de febrer del 2015.

LA XIFRA

640
poemes ha escrit
Sunyer, i ha guanyat més de setanta premis literaris. El 1994 va rebre la creu de Sant Jordi.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia