Societat

La jutgessa imposa mesures cautelars als mossos del Raval

La magistrada obliga els vuit imputats a presentar-se al jutjat cada quinze dies

El van lligar amb el seu cinturó

Una actuació policial correcta i reglamentària. És el que van coincidir a afirmar ahir a la magistrada de Barcelona els sis agents i dos sergents dels Mossos imputats per la mort de l'empresari Juan Andrés Benítez, hores després de reduir-lo al carrer Aurora del barri del Raval el 5 d'octubre.

No obstant això, ahir a la nit, la titular del jutjat d'instrucció número 20 de Barcelona, a petició del fiscal i les dues acusacions, va imposar la mesura cautelar als vuit imputats de presentar-se cada quinze dies al jutjat per la gravetat de les penes.

Josep Maria Fuster-Fabra, advocat dels quatre primers agents que van anar al carrer Aurora –després de ser alertats d'una baralla en què havia participat Benítez–, va explicar que “dos agents van admetre haver donat cops de distracció” a la zona costal de Benítez, quan ja era al terra, per poder-lo reduir. Aquests cops, que poden sorprendre –hi va afegir el lletrat–, són tres cops seguits no forts per tal que la persona relaxi el múscul i així se la pugui lligar. Un dels agents li va fer amb la mà dreta quan ell és esquerrà, segons va precisar Fuster-Fabra. Els quatre agents van negar haver-li pegat amb una porra i haver-li donat cops al cap. Van dir que era l'empresari qui s'autolesionava en fer força i picant el cap a terra.

L'incident va començar quan Benítez volia marxar a casa i ho van voler evitar. Una mossa va assegurar que la va agafar dels cabells i la va mossegar al colze esquerre quan ella es va tapar la cara per protegir-se. Va aportar tres fotos amb el colze blau i la seva camisa tacada de sang a la part esquerra de l'espatlla, per demostrar que no li havia pegat al cap, que tenia a la seva dreta.

Els agents van lligar els peus de Benítez amb el seu cinturó, tal com els ho va ordenar el sergent responsable del dispositiu, ja que no tenien brides.

LA FRASE

Els agents han dit que han actuat correctament, però tenen el concepte d'autoritat mal entès
Laia Serra
advocada de l'acusació popular de l'Ass. Cat. de drets Humans

Suport marcial als imputats

El deganat i la gerència de Justícia van negar als mossos imputats entrar a la Ciutat de la Justícia abans de la seva obertura ni pel conducte intern, com s'ha fet altres vegades. Per mantenir el seu anonimat, en lloc d'entrar d'un en un amb discreció, els imputats van optar per una entrada marcial envoltats d'una vintena de companys amb ulleres i gorres perquè no se'ls identifiqués. El cap dels Mossos de la Ciutat de la Justícia els obria pas, i la imatge va ser insòlita per a un cos policial democràtic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia