Societat

Espadaler veu “improbable” que es mantinguin les imputacions als vuit mossos pel cas Raval

El conseller d'Interior confia en la “bona pràctica” dels agents i podria aixecar les mesures cautelars imposades

Compareix al Parlament per parlar sobre la mort de l'empresari Juan Andrés Benítez

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha afirmat aquest dijous que confia en la justícia però també en la “bona fe i la bona pràctica” dels agents imputats per la mort de l'empresari Juan Andrés Benítez, per la qual ha obert la porta a aixecar-los les mesures cautelars que els ha imposat.

En la seva compareixença a la comissió d'Interior del Parlament, el conseller ha aventurat que és “improbable” que la jutge mantingui totes les imputacions que va acordar en els termes en que ho va fer, per la qual cosa la conselleria tindrà en compte l'evolució de la instrucció judicial per modificar o aixecar les mesures imposades als mossos, que han estat apartats del cos cautelarment.

Espadaler ha tornat a demanar respecte per la presumpció d'innocència, però també ha subratllat que els Mossos d'Esquadra tenen una “tolerància zero” davant la vulneració de drets fonamentals dels ciutadans. Si la justícia acaba demostrant que aquesta transgressió la va patir Benítez, es tractarà d'un cas “aïllat”, “inadmissible”, que no podrà ser, però, elevat “al rang de categoria” en un cos que fa una bona feina, especialment a Ciutat Vella.

Espadaler ha comparegut avui en comissió, acompanyat pel secretari general d'Interior, Josep Martínez, i el director general dels Mossos, Manel Prat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia