Societat

Més d'un miler de persones es manifesta a Barcelona contra la brutalitat policial

La protesta coincideix amb una concentració de solidaritat amb Ester Quintana, just un any després que perdés l'ull

Els manifestants canvien simbòlicament els noms d'alguns carrers al seu pas pels de víctimes d'abusos policials

Centenars de persones s'han manifestat aquest dijous al vespre contra la brutalitat policial pels carrers del centre de Barcelona. La protesta s'ha convocat just un any després que una veïna de la ciutat, Ester Quintana, perdés un ull pel suposat impacte d'una pilota de goma durant la vaga general del 14-N de 2012, i setmanes més tard de la mort de l'empresari Juan Andrés Benítez.

La marxa ha recorregut alguns dels punts on s'han produït casos d'abusos per part de les forces de l'ordre i, pel camí, els manifestants han canviat simbòlicament els noms d'alguns carrers pels de les víctimes.

Així, ha arrencat cap a dos quarts de vuit del vespre al carrer Aurora, al costat de la Rambla del Raval, on el passat 5 d'octubre va tenir lloc la reducció per part d'agents dels Mossos d'Esquadra de Benítez, que va morir hores més tard.

Sota el lema Prou impunitat, prou brutalitat, un miler de persones ha enfilat pels carrers del Carme, Joaquim Costa, Ronda de Sant Antoni, Plaça Universitat fins a Passeig de Gràcia amb Casp.

En aquest punt, els manifestants s'han sumat a la concentració en solidaritat amb Ester Quintana. A tres quarts de nou de la nit, just en el mateix lloc i la mateixa hora en què Quintana va rebre l'impacte que li va provocar una greu lesió a la cara, els concentrats han celebrat un acte de record en què s'han enlairat 365 globus, un per cada dia que ha passat esperant justícia.

Després d'un parlament en què Quintana ha desitjat que el seu sigui l'últim cas, la manifestació ha continuat ja amb dos milers de persones en direcció a la plaça de Sant Jaume, on ha acabat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.