Societat

Crits contra la impunitat

Un miler de ciutadans surt al carrer contra “la brutalitat policial” en la mort de Benítez i el cas Quintana

Llancen globus pels drets i la llibertat

Empipats. És el sentiment que traspuaven ahir el miler de ciutadans que van sortir al carrer per cridar “Prou impunitat, prou brutalitat” amb referència a la polèmica actuació dels Mossos d'Esquadra en la detenció al Raval de l'empresari Juan Andrés Benítez, mort hores després, el 5 d'octubre, i al colpidor primer aniversari de l'impacte que va deixar Ester Quintana mutilada de l'ull esquerra. No va haver cap incident en el trajecte, vigilat per la Guàrdia Urbana.

A dos quarts de set de la tarda, els crits d'un grup de veïns procedents del barri de la Guineueta va animar els que esperaven a la rambla del Raval, a l'altura del carrer de l'Aurora, on els agents es van abraonar sobre l'empresari. Amb cartells i cares de paper amb el rostre de Juan Andrés, veïns del Raval i d'altres punts de Barcelona van iniciar la manifestació. Es van sentir crits contra els Mossos, contra l'abús policial, contra el director de la policia, Manel Prat, i fins i tot contra la nova llei més restrictiva de l'avortament que prepara el ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón.

En el trajecte, també hi havia qui intentava explicar a un amic estranger que dins el complex debat sobiranista que viu la societat catalana hi ha divisió entre independentistes sobre el paper de la nostra policia democràtica, i sobretot quan s'ensuma mala praxi.

De la rambla del Raval, la comitiva va girar pel carrer del Carme, va enfilar el carrer de Joaquín Costa fins amunt, a l'altura de la plaça Universitat.

Bateig de carrers

En el recorregut, un petit escamot amb escala metàl·lica i cola rebatejava els carrers amb noms de persones que han patit abús policial. El primer carrer, per al difunt Benítez, mentre que un altre va ser per a Wandi Ferreira, un jove mort a la presó de Quatre Camins. El darrer carrer, a la cruïlla de Casp amb passeig de Gràcia, va ser per a Ester Quintana.

Allà s'hi va agermanar la manifestació del Raval amb les concentració de les entitats Stop Bales de Goma i Ojo con tu Ojo. Es van repartir 365 globus de colors, que es van enlairar a tres quarts de nou de la nit, la mateixa hora que ahir va fer un any que Quintana va rebre l'impacte d'una pilota de goma, fet que encara neguen els Mossos i la conselleria d'Interior. Entre la concentració, hi havia altres ferits de bala, com Carles Guillot. En veu alta, l'Ester va recordar el seu malson i va agrair el suport rebut de familiars, amics i desconeguts. Hi va afegir que va anar a aquella vaga del 14-N “per defensar la qualitat de vida, l'educació, la llibertat i el secret d'informació”. La manifestació, sempre pacífica, va acabar a la plaça de Sant Jaume.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia