Societat

Els Minyons es queden a les portes de tancar temporada amb un gamma extra

Els Castellers de Sants signen una actuació històrica a Terrassa mentre que els Castellers de Barcelona pateixen per culpa del tres de nou

La diada castellera dels Minyons de Terrassa és tradicionalment la darrera cita més important de la temporada

Final de temporada un pèl amarg per als Minyons de Terrassa. En la seva diada, celebrada aquest diumenge, no han assolit l'objectiu del pilar de vuit, després que caigués, en segona ronda, el cinc de nou carregat. L'altra cara de la moneda han estat els Castellers de Sants que han fet una actuació espectacular amb el quatre i tres de nou el quatre de vuit amb l'agulla i el pilar de set. Per la seva banda, els Castellers de Barcelona han hagut de rebaixar les seves aspiracions -on no descartaven el pilar de set-, després de caure en segona ronda el tres de nou amb folre. Han obert plaça amb el cinc de vuit i han completat actuació amb el quatre de vuit i el pilar de cinc.

Els amfitrions han obert plaça amb el tres de nou. Tot i els intensos assajos previs a la diada, la segona ronda ha jugat una mala passada als de la camisa lila, després de carregar el cinc de nou, que finalment ha cedit. D'aquesta manera han hagut de renunciar a atacar els ‘gamma extra', com el pilar de vuit. En el seu lloc, han completat en tercera ronda el quatre de vuit. Han tancat actuació amb dos pilars de cinc.

La diada castellera dels Minyons celebrava aquest diumenge la seva 35a edició. Una cita on fa vint anys els de l'antiga Egara van assolir el seu primer gamma extra i on també es va descarregar per primera vegada en la història del món castellers del tres de 10 amb folre i manilles, ara fa quinze anys.

L'ambient al raval de Montserrat estava força animat tot i l'amenaça de pluja, que finalment ha fet acte de presència i ha interromput durant uns trenta minuts la jornada. En aquella estona s'ha produït la curiosa imatge de castellers -alguns molls i passant fred-, barrejat amb els espectadors, protegits molts d'ells sota un paraigües. Malgrat el temps poc propici i les caigudes de Minyons i Castellers de Barcelona, les tres colles han volgut seguir amb l'actuació.

La diada castellera dels Minyons de Terrassa és tradicionalment la darrera cita més important de la temporada. Una temporada que a més d'un ha fet allunyar la idea que el número 13 és de malastrugança. El balanç és històric: els Castellers de Vilafranca van assolir a la seva diada de Sant Fèlix el somni del tres de deu amb folre i manilles, així com el quatre de nou net o el consolidat pilar de vuit. Destacables també les diverses interpretacions que s'han fet d'un castell multitudinari que s'ha vist aquest any; el nou de vuit. Vilafranca l'ha fet amb un sol enxaneta fent l'aleta tres vegades, mentre que la Vella dels Xiquets de Valls, per exemple, emprava tres enxanetes.

Però un dels aspectes més destacats és que un total d'onze colles han fet enguany castells de nou, i d'aquestes, nou han aconseguit completar la tripleta màgica, és a dir, el tres i quatre de nou amb folre i el cinc de vuit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia