Societat

Administració

Girona restaura el registre municipal de parelles de fet

El ple ho va aprovar per unanimitat després que el govern de CiU l'anul·lés l'abril de l'any passat

Ho havien sol·licitat el defensor de la ciutadania, una moció d'ICV i la Xarxa de Dones

L'Ajuntament de Girona va aprovar en el ple de dilluns la restitució del registre de parelles de fet, que havia esta anul·lat per part del govern municipal l'abril de l'any 2012. Tots els grups van aprovar per unanimitat la restitució d'aquest registre. Des de la seva anul·lació hi havia hagut diverses peticions oficials perquè es restituís.

Així, el defensor de la ciutadania havia fet una recomanació al govern de CiU perquè reobrís aquest registre, però també el ple havia aprovat el mes de desembre de l'any passat una moció presentada per ICV perquè es tornés a posar en marxa. Un altre col·lectiu que havia demanat al setembre amb urgència la restauració del registre va ser la Xarxa de Dones de Girona, que fa una valoració “positiva” que finalment el govern municipal hagi rectificat la seva decisió.

La Xarxa de Dones subratlla que amb aquest registre “s'assegura que ciutadans i ciutadanes de Girona tindran garantit aquest servei públic i els seus drets fonamentals”.

La regidora de Serveis Administratius, Roser Urra, va reiterar en el ple que “el Codi Civil català supera aquest registre”, i també va assenyalar que en aquest temps de suspensió “només s'han rebut sis peticions per inscriure-s'hi”. També va recordar que l'anul·lació del registre es va fer per evitar el mal ús del registre que s'havia detectat en alguns casos. Per contra, els grups a l'oposició van felicitar-se que finalment el consistori restauri un registre que en els anys de funcionament havia tingut força demanda, com ho demostra el fet que en l'últim any sencer en funcionament s'hi van inscriure 336 parelles i en quatre mesos de l'any passat, 55 més. La modificació del reglament per evitar els tripijocs estarà ara a exposició pública i el registre tornarà a funcionar a final d'any o al gener.

LA DATA

20.04.12
Va ser la data
en què el consistori va suspendre de manera provisional el registre de parelles de fet de Girona.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia