Societat

habitatge

La PAHC ocupa unes hores l'ajuntament de Blanes

Denuncien la situació d'excepcionalitat que viuen moltes famílies i forcen una reunió amb l'alcalde

Josep Marigó els rep però no arriben a cap acord

Una quarantena de membres de la Plataforma d'Afectats per l'Habitatge i en contra del Capitalisme (PAHC) de Blanes van ocupar ahir el vestíbul de l'ajuntament per denunciar la situació d'excepcionalitat que pateixen motes famílies per falta d'una llar. S'hi van instal·lar amb un matalàs i una taula, convertint el vestíbul en un habitatge, i van amenaçar de no moure-se'n fins que l'alcalde Josep Marigó els rebés.

Després d'uns minuts en què van cridar consignes a favor del dret a l'habitatge, l'alcalde –que va arribar d'un acte fora del consistori– els va rebre. “Volem que l'Ajuntament i el PSC es responsabilitzin de la gent que està en emergència ocupacional”, va explicar Marcos Martínez, portaveu de la PAHC. Martínez va demanar que el govern local pressioni la Sareb i la Generalitat per aconseguir més habitatge social. La PAHC també va reiterar a l'alcalde la petició d'integrar-se en la taula local pel dret a l'habitatge.

Després de la reunió, que va durar més d'una hora, els membres de la PAHC no van quedar satisfets, però van desconvocar l'acció, amb l'amenaça de tornar-hi si no hi havia futurs resultats.

L'alcalde va explicar que els havia reconegut la necessitat de lloguer social. “Els he dit que hi estem treballant, però que l'Ajuntament no té habitatge; el nostre marge de maniobra és limitat”, va lamentar. També els va recordar que l'Ajuntament està impulsant mesures socials com ara evitar el tall de l'aigua. Finalment, els va respondre que la integració de la PAHC en la taula es debatria en la pròxima sessió.

LA FRASE

Volem que l'Ajuntament i el PSC es responsabilitzin de la gent que està en emergència ocupacional
Marcos Martínez
Portaveu de la PAHC Blanes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia