Societat

societat

Els usuaris del servei de teleassistència el podran usar per donar l'alarma

La Diputació de Girona vol implantar el nou sistema abans de final d'any

Actualment s'atén més de 5.000 usuaris, majoritàriament gent gran

La Diputació de Girona vol que els usuaris del servei de teleassistència puguin utilitzar aquest sistema per donar l'alarma en cas d'un robatori o d'alguna altra situació que suposi una amenaça per a la seva seguretat i la de la seva llar. Per mitjà d'aquest servei, que dóna cobertura a 5.520 persones d'arreu de les comarques gironines, sobretot gent gran, s'atenen bàsicament emergències sociosanitàries. El projecte de la Diputació de Girona, que està pendent d'una guia de coordinació amb els diversos cossos de seguretat, es posarà en marxa abans d'acabar l'any. Conscient de la situació de vulnerabilitat en què es troba la gent gran, el president de la Diputació, Joan Giraut, ha explicat que la idea és aprofitar el servei de teleassistència per trobar un sistema automatitzat que permeti enviar un senyal d'alarma en una situació de perill. La diputada d'Acció Social de la Diputació, Imma Colom, creu que “el fet de dur un penjoll sempre a sobre fa que davant d'una necessitat, un soroll o una possible estafa, sigui molt més fàcil prémer el botó i demanar ajuda d'una manera senzilla i, per tant, efectiva”. Colomer destaca que el servei de teleassistència està en funcionament les 24 hores i els 365 dies de l'any.

El servei ha incorporat aquest any algunes millores tecnològiques que permeten, per exemple, detectar l'acumulació de fum o de gas i l'absència de moviment de l'usuari. El servei de teleassistència ha gestionat durant aquest any 3.491 emergències, de les quals 2.252 han estat sociosanitàries. En 222 ocasions es va mobilitzar una unitat mòbil. I és que una altra novetat ha estat la incorporació d'unitats mòbils al servei, que, en cas de necessitat, es desplaça fins a l'habitatge de l'usuari.

LA XIFRA

3.491
emergències
ha gestionat aquest any el servei de teleassistència, 2.500 de les quals han estat sociosanitàries.

Un lladre lloa els avantatges de l'aparell

“Si hagués portat un aparell de teleassistència, la Creu Roja hauria vingut en un tres i no res.” Aquesta va ser la frase que un dels assaltants del Mas Moner de Platja d'Aro va etzibar a la propietària de la casa, Teresa Pérez, durant l'assalt que va tenir lloc recentment. Els lladres els van encanonar a ella i al seu home amb una escopeta durant mitja hora i els van robar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia