Societat

Matemàtiques obligatòries en el batxillerat social

El Senat aprova la llei Wert, amb l'únic suport del PP, i el dia 28 es votarà al Congrés

El ple del Senat va aprovar ahir, amb l'únic suport del PP, el projecte de llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa, la controvertida i socialment rebutjada llei Wert.

El text serà enviat ara al Congrés, on haurà de ser votat el 28 de novembre, però ara ja amb l'assignatura de matemàtiques com a obligatòria en el batxillerat de ciències socials i humanitats.

Aquesta modificació va ser aprovada gràcies a un acord in extremis subscrit per tots els grups, però en el moment de la seva aprovació tots els grups de l'oposició es van abstenir perquè estan en contra de la llei.

Les matemàtiques van deixar de ser obligatòries durant la tramitació de la llei al Congrés, a conseqüència d'una esmena del PP que va unificar els batxillerats d'humanitats i ciències socials. Diverses societats de matemàtics i economistes van alertar que era una assignatura important per a carreres com ara econòmiques, empresarials o magisteri.

Ara el projecte estableix dos itineraris, un per a humanitats i un altre per a ciències socials, i és en aquest últim on s'inclouen les matemàtiques com a assignatura obligatòria. El llatí, en canvi, no serà obligatori per als alumnes que triïn l'itinerari de ciències socials.

El text de la llei Wert, al qual s'han presentat vuit vets perquè sigui retornat al govern, va sortir de la cambra amb els únics vots del PP. Tots els altres grups hi van votar en contra, excepte UPN, que es va abstenir.

Somescola, amb Macedònia contra Wert

El nou videoclip del grup Macedònica contra el senyor Wert i la seva política educativa té entre els seus col·laboradors Somescola.cat. Aquesta plataforma d'entitats cíviques i eductives per l'escola catalana participa en el vídeo de la cançó Sr. Wert, un tema que mostra el rebuig a la LOMQE d'una manera desenfadada. El videoclip s'ha gravat en una escola i el protagonitzen diversos alumnes. Es pot veure a l'adreça grupmacedonia.net/video. En la gravació del videoclip han participat diverses personalitats i grups, com ara Màrius Serra, Els Catarres, Miquel del Roig, Mali Vanili i Landry el Rumbero. La cançó forma part del nou disc, Flors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia